Teavitamiseks kasutatakse nii traditsioonilisi infokanaleid, kui katsetatakse ka süstikbussi, mis viib soovijaid kesklinnast vaktsineerimiskeskusesse. Suurt tähelepanu pööratakse kooliõpilaste vaktsineerimisele. Kuni augusti lõpuni saab Tartu vaktsineerimiskeskuses kaitsesüsti ilma ette registreerimata.

Läinud nädalalõpul tehti Tartu vaktsineerimiskeskuses rekordiline arv vaktsiinisüste. Reedel manustati 1900 ja pühapäeval 2200 doosi, mis on Tartu vaktsineerimiskeskuse seni kõige suurem päeva jooksul tehtud dooside arv. Tartu ülikooli kliinikumi ravijuhi Andres Kotsari sõnul on näha tartlaste jätkuvalt suurt huvi vaktsineerimise vastu. "Oleme tänulikud inimestele, kes on lasknud end vaktsineerida. Piisav vaktsineeritus hoiab haiglate töö tavarütmis ning me ei pea tegema ümberkorraldusi ravijärjekordades ega patsientide ambulatoorsetes vastuvõttudes."

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul pingutab Tartu selle nimel, et hoida linn sügisel avatuna. "Tööd jätkab erakordselt tõhus Tartu vaktsineerimiskeskus A Le Coqi spordihoones, kus saab augusti lõpuni kaitsesüsti elavas järjekorras. Lisaks paneme tööle süstikbussi, mis soovijaid kesklinnast vaktsineerimiskeskusesse viib. Alustasime koostöös kliinikumiga uut teavituskampaaniat, et info vaktsineerimisvõimalustest ja -vajadusest jõuaks iga tartlaseni. Peame kõik ühiselt pingutama, et jätkata sügisel tavapärast elu ilma suurte piiranguteta," lisas linnapea.

Teavituskampaanias pööratakse suurt tähelepanu nooremale sihtrühmale, kus on vaktsineeritus praegu madalam. Sel nädalal saadetakse kõigile lapsevanematele ja lastele koolide kaudu üleskutse minna enne kooliaasta algust vaktsineerima, samuti kasutatakse sotsiaalmeedia võimalusi õpilaste teavitamiseks. Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul peab linnavalitsus väga oluliseks kooliõpilaste võimalikult kiiret vaktsineerimist. "Sügiseste koolikollete ärahoidmiseks tuleb tegutseda kohe. Kui jääme ootama sügist, mil lapsed kooli lähevad, oleme lootusetult hiljaks jäänud," lisas Lees.

Samuti loodetakse vaktsineerima saada veelgi rohkem eakaid ning vene keelt kõnelevaid linlasi. Annelinna ja Jaamamõisa linnaosade elanikele saadetakse postkastidesse info elavas järjekorras vaktsineerimisvõimaluse kohta. Liikumisraskusega inimestele pakub linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond abi vaktsineerimiskeskusesse transpordiks või kodus vaktsineerimiseks (telefon 736 1300).

Kliinikumi vaktsineerimismeeskond on sel nädalal 14. ja 15. juulil Autovabaduse puiesteel, et jagada tartlastele ja Tartu külalistele informatsiooni vaktsineerimisvõimaluste kohta. Linnavalitsus katsetab ka süstikbussi, mis viib soovijaid kesklinnast vaktsineerimiskeskusesse ja tagasi. Sel nädalal sõidavad bussid 14. juulil vahemikus kell 10.3012 ja 15. juulil vahemikus kell 14.3016 iga poole tunni tagant Autovabaduse puiestee turuhoone-poolsest otsast Tartu vaktsineerimiskeskusesse ja tagasi. Kui süstikbussi vastu on piisavalt huvi, pikendatakse selle tööaega ning katsetatakse seda ka teistes asukohtades.

Tartu vaktsineerimiskeskuses (aadressil Ihaste tee 7, A. Le Coq Sport spordimaja) saavad kõik soovijad alates 12. eluaastast vaktsineerida end COVID-19 vastu. Kuni augusti lõpuni saab Tartu vaktsineerimiskeskuses kaitsesüsti ilma ette registreerimata keskuse lahtiolekuaegadel kell 1018. Lahtiolekuajad: www.kliinikum.ee/tartu-vaktsineerimiskeskus

Tartu vaktsineerimiskeskuses (aadressil Ihaste tee 7, A. Le Coq Sport spordimaja) saavad kõik soovijad alates 12. eluaastast vaktsineerida end COVID-19 vastu. Esimese doosi vaktsineerimiseks broneerige aeg või tulge etteregistreerimata keskuse lahtioleku päevadel (vt kalendris märgitud kuupäevad) kell 10-18.

Etteregistreerimata aegadel kasutatakse Pfizeri vaktsiini.

Jätkuvalt saab ka aegu broneerida üleriigilises digiregistratuuris, riigiinfo telefonil 1247 ja kliinikumi etteregistreerimiskeskuse telefonil 731 7200 (E-R kell 08.00-18.00). Aja broneerimisel saab vaktsiini valida.