Samad tingimused hakkavad augustist kehtima haiglasse ja kaubanduskeskusesse sisenemiseks või pikema rongisõidu ettevõtmiseks, teatas eilses telepöördumises Prantsusmaa president Emmanuel Macron.

Prantsusmaa võttis karmimad sammud ette koroonaviiruse deltatüve leviku vastu võitlemiseks ja inimeste vaktsineerima innustamiseks.

Macroni sõnul peavad järgmisest kolmapäevast alates sarnase tervisetõendi ette näitama kõik üle 12-aastased inimesed, kes tahavad külastada kino, teatrit, muuseumi või kultuurikeskust.

„Olete aru saanud, koheselt vaktsineerimist kõigilt ei nõuta, kuid kavatseme tervishoiupassi nõude laiendada maksimumini, et enamik teist läheks end vaktsineerima," sõnas Macron.

Prantsuse president teatas eile veel, et tervishoiuasutuste ja vanadekodude töötajate jaoks muutub koroonaviiruse vastu vaktsineerimine kohustuslikuks. Töötajate kontroll algab septembris ja reegli rikkumisel on ette nähtud rahatrahv või mõni muu karistus.

„Meie riik seisab silmitsi haigestumiste arvu kasvuga. Olukord on hetkel kontrolli all, aga kui me praegu ei tegutse, hakkab nakatunute ja haiglaravi vajavate inimeste hulk märgatavalt kasvama," teatas Macron pöördumise alguses.

Prantsuse meditsiinibroneeringute lehekülg Doctolib teatel kiirustasid prantslased pärast Macroni kõnet endale innukalt vaktsineerimisaegu broneerima.

Riigis on vaktsineeritud umbes 40 protsenti elanikkonnast.