AFP teatel oli meeleavaldusel umbes 8000 osalejat, kes süüdistasid valitsust rünnakutes sõltumatu meedia vastu ja ajakirjanike vastases vihaõhutamises. 5. juulil ründasid paremäärmuslased ajakirjanikke, kes tulid kajastama nende homovastast meeleavaldust. Samal päeval pidi Thbilisis toimuma homoparaad, mis jäi vägivalla kartuses ära. Enne seda oli Garibašvili homoparaadi korraldamist nimetanud “vastuvõetamatuks.”

Vägivald puhkes hoopis vastuparaadil, kus peksti läbi üle 50 üritust kajastanud ajakirjaniku. Politsei ei teinud kohalviibinud ajakirjanike sõnul vägivalla peatamiseks erilist katset. Eile teatasid lähedased üritusel läbi pekstud teleoperaatori Aleksander Laškarava surmast. Lisaks meenutatakse 2019. aasta juhtumit, kus märulipolitseinikud peksid valitsusvastasel meeleavaldusel osalejaid ja ajakirjanikke, viga sai umbes 40 ajakirjanikku.

Laškarava peksmises kahtlustatuna on kinni peetud neli inimest, kuid tema tööandja Pirveli TV sõnul on tuvastatud veel mitukümmend kurjategijat, keda politsei keeldub vahi alla võtmast. Teiste seas osalesid vägivallas Gruusia õigeusukiriku preestrid. Siseministeeriumi teatel alustati ajakirjaniku surma asjus kriminaaluurimist vastavalt karistusseadustiku paragrahvile, mis puudutab enesetapule kallutamist. Peaminister Garibašvili avaldas hukkunu lähedastele kaastunnet ja nimetas juhtunut tragöödiaks kogu rahvale.