Hiljuti asutatud populistlik ja vanadele parteidele vastanduv erakond On Selline Rahvas (ITN) kogus esialgsetel andmetel 23,9% ja endise peaministri Boiko Borisovi partei GERB 23,4% häältest. Aprillis toimunud korraliste valimistega võrreldes kasvatas teletäht Slavi Trifonovi juhitud ITN oma toetust viie protsendipunkti võrra, kuna eelmised valimised võitnud GERB-i toetus kahanes pisut.

Kolmandaks jäänud sotsialistlik partei kogus 13,1%, neile järgnes korruptsioonivastase programmiga Demokraatlik Bulgaaria 12,8% suuruse toetusega.

Ekspertide sõnul ei ole valitsuse moodustamine siiski lihtne, kuna kumbki kahest suuremast parteist vajaks teiste erakondade seast liitlasi. Kõige tõenäolisemaks peetakse ITN-i valitsust Demokraatliku Bulgaariaga ja väiksema populistliku jõuga Tõuske Üles, Sulid Välja, mis kogus 5% häältest. Paraku piisaks ka nende kolme partei parlamendikohtadest vaid vähemusvalitsuse moodustamiseks. “Trifonov peab üritama võita osades küsimustes samade traditsiooniliste parteide toetust, kellega ta on keeldunud koostööd tegemast,” kommenteeris Politicole politoloog Ruža Smilova.

Igal juhul oli tulemus löögiks Borisovile, kes on valitsenud riiki väikeste vaheaegadega 2009. aastast peale. Tema partei aseesimees Toma Bikov kommenteeris, et uue valitsuse moodustamiseni võib minna mitu kuud või isegi aastaid.