Ametivõimude poolt küsitletud sisserändajate sõnul loodavad nad Euroopas asüüli saada, ent Leedu ei ole neile vastu tulemas. Õigupoolest plaanib riik väljasaatmisi kiirendada. Leedu võimude sõnul on migrandid Valgevene pahatahtliku tegevuse ohvriks langenud. Kohati on neilt kasseeritud Minski jõudmise eest kuni 15 tuhat eurot.

"Tuleb selgeks teha, et kuigi neile on lubatud lihtne tee Euroopasse, ei ole see tegelikult tõsi," ütles endine Leedu välisminister Linas Linkevičius. Ta ei osanud Leedu Delfile veel selgitada, kuidas viiakse sõnum rändajate sihtriikidesse: "Meie diplomaatiline võrgustik ei ole kindlasti nii ulatuslik, kui teistel riikidel."

Mitmed kohalikud elanikud linnades, kuhu sisserändajaid majutatakse, on pahased. Ka omavalitsusjuhid on kurtnud, et nendega ei kooskõlastata migrantide majutamise plaane. "Isegi siis, kui keegi tahab avada kingsepatöökoja, tuleb majaelanikega konsulteerida," ütles üks Klaipeda elanik, kelle majja koliti üle piiri tulnud migrante. "Keegi ei kuula, keegi ei informeeri," ütles ta.