Täna laenutas inimene rannast SUP laua, mida täheldati hiljem vee peal triivimas. Laenutaja asjad on rannas ning inimesega ei ole õnnestunud kontakti saada. Laua laenutas 54-aastane mees politsei- ja piirivalveameti sõnul kell 13.30, pärast mida liikus ta sellega jõelt merele.

Samuti merel viibinud purjetaja nägi meest umbes 500 meetri kaugusel sadamast. Seepeale kutsus purjetaja abi, ent paadiga appi läinud purjekooli treener enam meest ennast ei näinud, veepinnal oli vaid SUP laud.

Rannavalvega võttis ühendust ka Pirita surfiklubi teenindaja, kes oli mehele varustuse rentinud ning teatas, et mehe isiklikud esemed on surfiklubis. Seejärel helistasid G4S vetelpäästjad koheselt häirekeskusesse ning asusid ise kaatriga mööda poide liini meest otsima. Kohale tulid merepääste ja politsei ning otsingutel aitas ka kopter.

Turvafirma G4S sõnul polnud mehel seljas päästevesti ega jala küljes SUP laua külge kinnitatavat ohutusnööri. Laua laenutaja oli palunud tal merele minemist vältida. Surfiklubi teenindaja oli mehel palunud SUP lauaga püsida jõel ning jõuesuudmest mere poole mitte liikuda. Tugeva maatuule tõttu oli oht, et laud triivib merele minnes kaldast liiga kaugele. Mehel ei olnud seljas päästevesti ega jala ümber ka laua külge kinnitatavat ohutusnööri. Veetemperatuur on Pirita rannas endiselt jahe – 14 kraadi.

Rannavalve: turvavarustuse kasutamine on ülioluline

Rannavalve sõnul võib jahedasse vette kukkudes tekkida lihastesse kramp või inimene sattuda paanikasse. Vetelpäästjad tuletavad inimestele meelde, et turvavarustus on vees äärmiselt oluline, sõltumata inimese professionaalsusest ja ujumisoskusest ning päästab ootamatus olukorras elusid.

Lisaks tuleks alati järgida kehtestatud ohutusreegleid. Vetelpäästjate sõnul tuleb maatuulega tihti ette olukordi, kus inimesed satuvad SUPi laudade, kummimadratsite või täispuhutud rõngastega kaldast liiga kaugele ning ei ole võimelised oma jõududega enam tagasi kaldale tulema. Selle tõttu tuleks suhtuda erinevate abivahenditega vette minemisse äärmise ettevaatlikkusega.


Jaga
Kommentaarid