Hondurase politsei võttis eile viis inimest kinni, keda kahtlustatakse itaallase Giorgio Scanu tapmises. Mees sattus 600 külaelanikust koosneva massi raevu alla, sest teda ennast kahtlustati kodutu mehe mõrvas.

Külaelanikud ründasid neljapäeval 65-aastast Scanut mehe kodus Santa Ana de Yusguareses kivide, keppide ja nugadega. Scanu oli väidetavalt päev varem peksnud surnuks 78-aastase kodutu, kes oli süüdistuste järgi kahjustanud tema aias ilutaimi, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

„Rohkem kui 600 inimest tungisid majja ja kasutasid itaallase tapmiseks keppe, kive ja matšeetesid, keda omakorda süüdistati härra Juan de Dios Florese mõrvas," teatas riigi julgeolekuministeeriumi pressiesindaja.

Sündmuspaik Giorgio Scanu majas.

Lisaks süütasid külaelanikud mehe maja ja sõiduki. Scanu oli pensionile jäänud insener, kes elas juba mõnda aega Santa Ana de Yusguares. Tema naine ja kaks last elavad Hondurase pealinnas Tegucigalpas.

Politsei võttis Scanu tapmisega seoses kinni viis inimest vanuses 19-55 eluaastat. Sündmuspaigal viibisid ka politseinikud, kuid võimude sõnul ei suutnud nad vihast rahvamassi ohjata.