Politseiülem Leon Charles ütles kolmapäeva hilisõhtul, et kaks väidetavat palgasõdurit on vangi langenud ja neli tapetud. Ta lisas, et julgeolekujõud ei plaani ühtegi ründajat minema lasta. Kui palju ründajaid on vabaduses, pole selge.

53-aastane Moïse tapeti eile oma kodus ründajate poolt, kes kasutasid sõjaväelises stiilis automaatrelvi ja kaitsevarustust. Tema abikaasa Martine sai haavata ja on valitsuse teatel viidud USA-sse Floridasse ravile.

Haiti suursaadik USA-s Bocchit Edmond kordas Reutersile versiooni, mille järgi tutvustasid ründajad end USA narkovastase agentuuri DEA agentidena. Edmondi sõnul oli tegu välismaiste palgasõdurite ja treenitud tapjatega.

Peaminister Claude Joseph palus rahval rahuneda ja lubas, et “barbaarse” kuriteo sooritajad ei pääse karistuseta. Josephi uue avalduse järgi rääkisid ründajad hispaania ja inglise keeles. Kohalikud riigikeeled on kreooli ja prantsuse keel.

Reutersi teatel on linna tänavad tühjad ja lennujaam suletud, kuulda võib eelkõige püssilaske. Rängale majandusolukorrale, näljale ja pandeemiale lisandub nüüd ka võimuvaakum.

USA president Joe Biden mõistis eile tapmise hukka ja kinnitas, et USA on valmis Haitit aitama.