Möödunud aasta lõpus asuti kaitsesüstima meditsiinitöötajaid, veebruari keskpaigas õpetajaid ja teisi haridussüsteemis töötavaid inimesi. Kui võtta arvesse teise vaktsiinisüsti tegemise aega, hakkab varsti paljudel täituma kuus kuud vaktsineerimisest. Riik ei kiirusta neid revaktsineerima ning ootab teadusuuringute tulemusi.

"Hetkel ei ole võetud vastu otsust revaktsineerimise suhtes. Teadusuuringud on alles käimas, info peaks saabuma sügise lõpuks," ütles sotsiaalministeeriumi kommunikatsiooninõunik Gea Otsa.

Kui vaktsiinide saabudes kõneldi, et need kaitsevad pool aastat, siis jätkunud uuringutest on selgunud, et kaitsesüstide mõju kestab kauem. " Praeguste teadmiste põhjal ei ole põhjust muretseda, et 6 kuud pärast teist doosi oleks kaitse vähenenud. Ka EL ühtne digitaalne vaktsineerimistõend kehtib vähemalt ühe aasta," lisas Otsa.

Eestis on vähemalt ühe doosi saanud 572 359 inimest, mis teeb 43 protsenti elanikkonnast. Neist kaks doosi on saanud 421 924 ehk 31,8 protsenti elanikkonnast.