Trükisega juba tutvuda jõudnud ajaleht Guardian teatab, et muu hulgas kajastatakse seal Trumpi hinnangut natsi-Saksamaa juhile Adolf Hitlerile.

Trump külastas 2018. aastal Euroopas I maailmasõja 100. aastapäeva lõputseremooniat. Benderi sõnul sattus president reisi ajal ajalooteemalisse vaidlusesse tollase Valge Maja kabinetiülema John Kellyga. “Noh, Hitler tegi palju häid asju,” ütles Trump vestluse käigus. Üllatunud Kelly vaidles vastu ja meenutas Hitleri alustatud sõja ja repressioonidega kaasnenud ohvreid. “Kelly ütles presidendile, et ta eksib, ent Trump ei lasknud end häirida,” lisab Bender.

Raamatu järgi ei olnud Trump selle kriitikaga nõus ja viis jutu Saksamaa 30-.te majandusarengule, mille peale Kelly vastas, et parem on olla vaene kui natside genotsiidi ohver. “Te ei tohi kunagi öelda midagi toetavat Adolf Hitleri kohta,” hoiatas ta ülemust sama jutu avaliku kordamise eest. “Lihtsalt ei tohi.”

Bender on üks ajakirjanikest, kes on Trumpi intervjueerinud ka pärast tolle presidendiametist lahkumist. Raamatu autor lisab, et Trump ise ei võta vestluse toimumist omaks.

2017. aasta juulis kabinetiülemaks saanud Kelly pani ameti maha 2019. aasta alguses ja on hiljem Trumpi korduvalt kritiseerinud.