Ööl vastu esmaspäeva umbes südaöö paiku sai häirekeskus äreva teate, et Tartus Turu tänaval kõnnib keset sõiduteed üks väike laps. Ehmatus oli suur nii helistajale, häirekeskuse töötajatele kui ka patrullpolitseinikele. Viimased võtsid teel ekselnud poisi oma masina peale.

"Ei ühtki murekõnet, et kuskilt mõni laps kaotsis oleks. Ei ühtki lähedast silmapiiril, kes last taga otsiks. Ka laps ise ei rääkinud ühtki sõna," kirjeldatakse sotsiaalmeedias. Politseiautos vaadati multifilmi ning oodati, et keegi helistaks numbril 112. Ei midagi.

Ühel hetkel võeti ette teekond lastehaigla suunas, et väike poiss saaks turvaliselt ööd veetma jääda. Poolteist tundi hiljem tuli ka kauaoodatud hädaabikõne, kus teatati, et ühest hoovist on 3-aastane poiss kaduma läinud. Selgus, et laps oli värava lahti teinud ja kodust oma kaks kilomeetrit edasi kõndinud.

"Seekord läks tõesti hästi, et laps terveks jäi, sest ohte sel pikal teekonnal oli õigupoolest mitmeid teisigi peale keset sõiduteed kõndimise. Palun hoidke oma pisikestel silm peal – igal pool ja iga hetk, sest seda südamevalu ei suuda hiljem keegi taluda, kui hullem peaks juhtuma," manitseb politsei.