Kaks erinevat allikat kinnitasid Õhtulehele, et tehnikarikke eest – õnnetuse tõenäoline põhjus – terviseameti kindlustuspoliis ei kaitse. Võimalik on rõhuda ettenägematutele ilmastikuoludele, kuid vaid paar päeva kestev kuumalaine ei tohiks selle alla minna.

Ministrid ega terviseamet seda ei kommenteerinud. Mis puudutab aga ladude kindlustust, peaks asi olema tegelikult lihtne ja leping lühike, kusjuures selles lepingus on mustvalgel kirjas, et välistatud on kahju hüvitamine, kui see on tingitud külmutusseadme rikkest.

Loe täispikka lugu Õhtulehest.

Terviseameti kommunikatsioonijuht Imre Kaas kinnitas Delfile, et terviseametil on sõlmitud leping võimalikest laiemale kindlustuskaitsele ehk valitud on koguriskikindlustus, mille välistuste hulka kuulub seadmerike. "Tuleb arvestada, et temperatuur tõusis mitmes külmlaos, kus olid kasutusel erinevad jahutusseadmed. Kuivõrd tehniline ekspertiis kestab, ei ole võimalik öelda, mis tingis temperatuuritõusu. Ei ole välistatud, et tegemist võis olla näiteks külmatootlikkuse ebaefektiivsusest tekkinud temperatuuritõusuga. Niisiis tuleks enne hinnangute andmist ära oodata uurimise tulemused," kõneles ta.