Habermani sõnul on tegemist endise riigipea jaoks uue olukorraga, sest FBI ekspeadirektori Robert Mulleri uurimise ajal oli Trump veel ametisolev president. Siis ei pidanud tema nõustajad tõenäoliseks, et talle võidakse Valges majas teenimise ajal süüdistus esitada.

"Nad (Trumpi lähikond – toim) on lahendanud õigusprobleeme pikka aega kui PR-probleeme, aga nüüd on tegemist reaalse süüdistusega," ütles Haberman. Kuigi New Yorgi föderaalprokurör pole esitanud süüdistust Trumpile endale, on seda tehtud tema ärisid koondava Trump Organizationi ja selle mõjuka finantsjuhi Allen Weisselbergi suhtes.

Weisselbergile heidetakse ette Trumpi äridelt saadud kingitustelt maksude maksmata jätmist. Tõenäoliselt ei näeks prokurör sellist laadi kuriteo menetlemisega vaeva, kui tal poleks soovi survestada Weisselbergi rääkima Trumpi äride ja eskpresidendi võimalike kuritegude kohta.

"Reaalsus on see, et Allen Weisselberg võib vangi minna," selgitas Haberman. "Ta on seni koostööst prokuröriga keeldunud, aga näis, kuhu poole asjad liiguvad," lisas ta.