"Tänased libaliberaalsed valitsuserakonnad on omavahel kokku leppinud hakata pidama maksudebatti lootuses, et see nihutab poliitilise vaidluse teemadele, kus nemad kahekesi saavad mängida suurt vastasseisu, mis peaks aitama neil ühiskonna jälle lõhki ajada ja valijad emma-kumma taha koondama," ütles Helme.

"Tegemist on mitmekordse petuskeemiga. Esiteks ei ole loomulikult mingit tegelikku vastasseisu. Nii Keskerakond kui Reformierakond tahavad maksukoormust tõsta. Nendevaheline vaidlus käib lihtsalt selle üle millist maksu ja kui palju tõsta. Teiseks on nad maksudebati algatanud, varjamaks eesti inimeste eest tõsiasja, et Euroopa Liit on asunud maksupoliitikat liikmesriikidelt ehk valijatelt endale kaaperdama ning soovib tagaukse kaudu, ilma igasuguse demokraatliku protsessita või legitiimse mandaadita meie eest meile makse kehtestama hakata. Kolmandaks on kõik välja käidud maksuideed üheselt eesti inimesi vaesemaks tegevad ning meie ettevõtteid kahjustavad. Küll aga on aimatav, et värskelt kokku kraabitud maksurahaga hakatakse toetama üksikuid mõjukaid ja niigi jõukaid huvigruppe."

Helme: Eestis pole mingit eelarvekriisi

Helme sõnul on petukaup ka nende põhjendus, miks peaks makse tõstma. "Eestis ei ole mingit eelarvekriisi ja põhjatut auku, mida tuleb uute maksudega täita, nagu räägib Reformierakond. Ja meil ei ole vaja luua üha uusi ja uusi tasuta asju endaga hästi hakkama saavatele inimestele selle hinnaga, et meie tööd, omandit ja tarbimist maksustatakse üha kõrgemalt ja kõrgemalt, nagu soovib Keskerakond. Keskerakond oskab poliitikat teha ainult ühte moodi: jagada inimestele kellegi teise raha, et vastu küsida hääli," ütles Helme.

"Reformierakond soovib aga maksureformiga suurendada väiksema ja keskmise sissetulekuga inimeste maksukoormust, et vähendada kõrgema sissetulekuga inimeste makse. Kui Robin Hood võttis rikastelt ja jagas vaestele, siis Reformierakond soovib teha täpselt vastupidi – võtta vaestelt ja jagada rikastele."

Helme sõnul ei nõustu ta võltslähtekohaga, et ainus viis riigi tulusid suurendada on inimeste ja ettevõtete käest raha rohkem ära võtta. "Kui miski töötab, ei ole vaja seda ümber teha. Eesti ei vaja kõikehõlmavat maksureformi. Meil on Reformi- ja Keskerakonna poolt mängitavas maksudebatis väga selge seisukoht. Teie tahate makse tõsta, meie tahame makse langetada. Mulle see debatt sobib! Mulle sobib, et nii nagu väga paljudes teisteski küsimustes on kõik ülejäänud erakonnad ühel pool ja Konservatiivne Rahvaerakond teisel pool. Rahva pool!"

Helme sõnul tuleb ehitada maksusüsteemi, mis tekitab Eestisse tootmist, sest tootmine on iga riigi rikkuse alus. "Me tahame maksusüsteemi, mis tagab piisavalt vahendeid riigile, et "aidata nõrgemaid ja hädas olijaid, kuid ei loo juurde lõputult tasuta asju kõigile, sest sellist riiki ei pea üleval ükski maksukoormus. Sotsialism ei töötanud Eestis Vene ajal ei tööta praegu Kuubas ega Venezuelas ega hakka tööle ka järjekordsel katsel siin.“

Helme: vabaduse teemal võitleme sisuliselt üksi

Helme lisas, et on veel üks teema, kus EKRE võitleb sisuliselt üksi. "See on vabaduse teema. Meil on valitsuses kaks erakonda, kes nimetavad ennast liberaalideks, tegeledes samas igapäevaselt vabaduste lämmatamisega. Reformierakond üritas juba opositsioonis olles tekitada Eestis tsensuuri, esitades niinimetatud vihakõneseaduse. Ainus viha, mida mina näen, on libaliberaalide viha tsensuurivaba kõne vastu. Valitsusse saades tõid nad parlamenti seaduse, mis tsenseerib mitte üksikisikuid, vaid meediaettevõtteid. Ikka nende vanade tuttavate reeglite järgi: homosid, neegreid, immigrante ja kurjategijaid ei tohi mitte kuidagi kritiseerida. Oleme siiani suutnud seda seadust parlamendis kinni hoida," märkis ta.

"Nägime libaliberaalide instinktiivset käeliigutust kabuuri poole, kui aprillis tulid inimesed Toompeale ja Vabaduse väljakule avaldama meelt valitsuse poliitika vastu. Andrus Ansipi nõukogudeaegne kool on Reformierakonnas edukalt järgmisele põlvele pärandatud, ka Kaja Kallas saatis koerad meeleavaldajate peale," torkas Helme. "Mäletate, kuidas reformierakondlased hüsteeritsesid opositsioonis olles, et EKRE-l on hirmus kõva käe ihalus ja me ehitame politseiriiki. Mitte midagi taolist muidugi ei olnud, tegelikkuses olime just meie need, kes hoidsid valitsuses kinni euroliidust ette kirjutatud tsensuuriseadusi, ministeeriumites valmis küpsetatud superandmebaaside seadusi ja riigiametitele kodanike üle suurema võimu andmise erinevaid seadusi. See, et neid kõiki asju üritab tänane valitsus teerulliga läbi suruda, näitab, et Eestis pole ühtegi tegelikku liberaalset parteid. Küll aga on olemas vabadust hindav ja kaitsev partei."