24. augustil täitub 30 aastat Ukraina iseseisvumisest, mida tähistatakse muuhulgas paraadiga. "Täna harjutame esmakordselt kontsades," ütles kadett Ivanna Medvid kaitseministeeriumi lehel. "See on raskem, kui saabastes, aga me proovime," lisas ta.

Paljud Ukraina rahvasaadikud tõstsid fotode nägemise peale lärmi. "Idiootsemat mõtet annab ette kujutada," ütles Golosi partei liige Inna Sovsun, viidates võimalikele tervisekahjudele, mis naisi tabada võivad. Ta leidis, et kuna naissõdurid riskivad oma eludega täpselt samamoodi, nagu mehed, ei tohiks neid naerualusteks muuta.

Ukraina ülemraada asespiiker Olena Kondratyuk kutsus asjaosalisi vabandama ning võime uurimist algatama. Ta juhtis tähelepanu sellele, et Venemaaga käivas sõjas on teeninud 13 500 naist.

Ka naisi kaasav Ukraina sõjavägi on endiselt meeste maailm

Erinevad tänavu Euronewsiga rääkinud Ukraina naissõdurid kurtsid meeste poolt domineeritud sõjaväes teenimise keerukuse pärast. Kokku tuleb puutuda seksismi ja naistepõlgusega, aga ka seksuaalvägivallaga.

"Kõike ei lubata naistel nii lihtsalt teha, näiteks eesliinile minna," ütles sõdur Anastasia. "Kõigil naistel ei lubata minna, sest paljudele meestele ei meeldi see," lisas ta.

Teadlane Hanna Hrytsenko, kes uurib naiste rolli sõjaväes, ütles et traditsioonilised soorollid jätkuvad: "Inimesed on teatud tüüpi eluga harjunud ning nad ei näe vajadust muudatuste järele.