Koroonaviiruse levikut silmas pidades on Eestil vaja karta just aina hullemaks muutuvat olukorda idapiiri taga, ütles Narva haigla juht, piirilinna vaktsineerimisaktiivsuse tõstmise töörühma kuuluv Ago Kõrgvee ERRi uudisteportaali teatel "Aktuaalsele kaamerale".

"Tegelikult on haigestumine Narvas, jumal tänatud, vähenenud ja asjad on läinud palju palju paremaks. Aga hirmutav on see, mis toimub teisel pool piiri. Narva on üks Eesti väravaid ehk tuleb mõelda, kuidas riik peab käituma ja kontrollima liiklust üle piiri," rääkis ta.

Praegu on Narvas märgata piiriületuse aktiivsuse tõusu. Juunis ületas Narvas piiri 36 000 inimest, mida oli üle kolme korra rohkem kui aasta tagasi.

"See on tänu sellele, et on kasvanud end vaktsineerinud inimeste arv. Ja ka nende inimeste arvelt, kellel on rohkem võimalust taotleda eriluba ehk inimesed, kes elavad piirile lähemal oma igapäevast elu, kellel on siin vanemad või lapsed, kes esitavad meile taotluse, see vaadatakse läbi ja vastavalt sellele antakse ka eriluba," selgitas Narva-1 piiripunkti juhi kohusetäitja Marek Liiva.

Eesti naabrusesse jäävates Venemaa regioonides on vaktsineeritud umbes kümme protsenti inimestest.