Kolmapäeval enne lõunat registreerisid piirivalvurid Druskininkai omavalitsuses Švendubrė küla juures neli illegaali, kes ronisid üle tara ja jooksid Leedu territooriumile. Piirivalvurid võtsid selle piirkonna piiramisrõngasse ja sissetungijad peeti kinni. Dokumente neil ei olnud ja kõik palusid Leedus varjupaika. Kolm esitles end Kameruni ja üks Mali kodanikuna, vahendab Leedu Delfi.

Pärast keskpäeva pidasid piirivalvurid Druskininkai omavalitsuses kinni üksiku piiririkkuja, kelleks osutus Valgevene kodanik, kes palus samuti varjupaika.

Umbes samal ajal peeti Šalčininkai rajooni Paginai küla juures kinni 10 ebaseaduslikku migranti, kellel puudusid dokumendid ja kes esitlesid end Iraagi kodanikena. Ka nemad palusid Leedus varjupaika.

Kolmapäeva õhtul pidasid piirivalvurid ebaseaduslikud migrandid kinni Ramonenai küla juures. Tegemist oli kuue dokumentideta isikuga, kes nimetasid end Iraagi kodanikeks ja palusid Leedus varjupaika.

Ööl vastu eilset peeti Šalčininkai rajoonis Kruniškiai küla juures kinni neli illegaali, kes taas olid dokumentideta, väidetavalt Iraagi kodanikud ja palusid varjupaika.

Eile hommikul peeti 11 illegaali kinni Varėna rajooni Kaziukonysi küla juures. Ka neil polnud dokumente.

Eilse seisuga oli sel aastal Valgevenest Leetu saabunud 672 ebaseaduslikku migranti, mida on kaheksa korda rohkem kui 2020. aastal.