„Sada doosi oleme ära teinud,” ütles vaktsineerimist korraldava tervishoiuasutuse Silmarõõm S juhataja Sigrid Mihhailova. Ta kirjeldas, et avamisest saadik on keskuses olnud pidev järjekord.

„Kell kolm, kui alustasime oli ukse taga 20-30 inimest,” ütles Mihhailova.

Juhataja kirjeldab, et Narvas on vaktsineerima tulnud inimesi erinevatest vanusegruppidest. „Meil on ka vanemaid, kes peavad mugavaks ühekordset tulekut,” ütles Mihhailova.

Fama keskuses lootsid täna vaktsineeritud saada ka paarkümmend nooremat kui 18-aastast isikut. Mihhailova sõnul pidi ta alaealised ära saatma, sest Jansseni vaktsiin ei ole praegu alaealistele sobilik. „Peame mõtlema, et kuidas neilegi siin korraldada näiteks Pfizeriga vaktsineerimine,” ütles Mihhailova.

Esimeseks eelregistreerimata vaktsineerimispäevaks planeeriti Fama keskuses 200 doosi Jansseni vaktsiini. Mihhailova sõnul on neil sellele lisaks veel 50 doosi varuks ning ta loodab, et neist jagub täna kõigile soovijatele.

Vene Delfi korrespondendi sõnul valitseb keskuses vaatamata rahvahulgast sõbralik meeleolu. Kohapeal liigub järjekord kiiresti, sest ühe inimese vaktsineerimiseks kulub keskmiselt paar minutit.