Vargad viisid kaasa ehteid ja muid esemeid hinnanguliselt 4,2 miljoni euro väärtuses, vahendab BBC News.

Politsei usub, et vargad ronisid mööda majaseinu üles ja sisenesid akende kaudu.

Uurijad leidsid ühe korteri läbiotsimisel Pariisis varaste saagi ja nimekirja võimalikest järgmistest sihtmärkidest, mis viis nende kinnipidamiseni 2019. aastal.

Eile mõisteti vargad vanuses 27-31 aastat 1-6 aastaks vangi.

Kõige karmima, kuueaastase vanglakaristuse said Abdelazim G. ja Mohamed S. Viimast nimetati ronimisosavuse eest teadete kohaselt Kassiks.

Mohamed S. mõisteti süüdi ka püstoli ebaseadusliku omamise eest, mis leiti tema autost.

Ülejäänud viis meest mõisteti süüdi vargustes osalemise eest ning naine sai 18-kuuse tingimisi karistuse varastatud esemete varjamise ja relva omamise eest.

Abdelazim G. advokaat ütles ajalehele Le Figaro, et tema klienti meelitas „kerge raha”, aga ta kahetseb oma tegusid.

Varguste ohvriks langesid jalgpalliklubi Paris Saint-Germain rikkad mängumehed.

PSG ründaja Eric Maxim Choupo-Moting mängis 2018. aasta novembris parajasti UEFA Meistrite Liiga mängu Liverpooli vastu, kui tema kodust varastati 600 000 euro eest väärisesemeid.

Vähem kui kuu hiljem saabus Prantsuse liiga mängult koju PSG tollane kapten Thiago Silva ning leidis, et kadunud on 1,2 miljoni euro väärtuses ehteid ja käekelli.

Valvekaamera salvestus näitas kaht kahtlusalust ronimas üles mööda vihmaveetoru ja akna kaudu Thiago Silva korterisse sisenemas.

Jõugu ohvriteks langesid ka Prantsuse räppar Booba, telesaatejuht Patrick Sébastien, kokk Jean-Pierre Vigato ja üks Saudi Araabia kodanik, kelle isikut ei ole avaldatud.

Vargused kuulsuste kodudest ei ole Pariisis aga lõppenud.

Tänavu on murdvarguse ohvriks langenud veel vähemalt kolm PSG jalgpallurit, sealhulgas argentiinlased Mauro Icardi ja Ángel Di María.