Valitsuse istungijärgsel pressikonverentsil tõdeti, et vaktsineerimistempo vajab järeleaitamist. "Sotsiaalministeeriumi tippjuhid peavad end kokku võtma," rääkis peaminister Kaja Kallas.

Peaministri sõnul tuleb Eestis vaktsineerida veel umbes 200 000 täisealist, et saavutada 70 protsendi eesmärk. Selleks jätkatakse vaktsineerimisaegade lisamisega patsiendiportaali, aga avatakse veel ilma eelregistreerimiseta vaktsineerimiskohti.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik rääkis, et delta tüve laialdase leviku tõttu on näha kolmanda laine ilminguid, mida esialgu ennustati sügisesse.

Ajakirjanike küsimuste peale, kas Tanel Kiik peaks aeglase vaktsineerimistempo ja Terviseameti külmlaos juhtunud fopaa tõttu vastutuse võtma, vastas peaminister, et Kiik mõistab olukorra tõsidust. "Poliitiline vastutus on see, et ta lahendab tekkinud probleemid," ütles Kallas.

Kiik ütles seejärel, et Eestis ei ole vaktsineerimisega kõik halvasti, aga ei ole hästi ka.

Justiitsminister Maris Lauri selgitas pressikonverentsil piiriületamise võimalusi. Eesti saab riiki sisenemise tingimusena nõuda kolmandatest riikidest tulnutelt negatiivset koroonatesti või vaktsineeritust meil kasutusel olevate vaktsiinidega.

Lauri sõnul võib Eesti saata tagasi inimesi, kes tulevad kolmandatest riikidest ja kelle koroonatest osutub positiivseks.

Euroopa Liidu elanikud, kes ei ole vaktsineeritud ega viirust läbi põdenud, kuid kelle koroonatest on positiivne võtab Eesti vastu. "Aga neile kehtivad siin isolatsiooninõuded," rääkis Lauri.

Justiitsminister rääkis, et Venemaa puhul õigustab karmimaid piirangute seegi, et Venemaa esitatud koroonaandmed ei ole piisavalt usaldusväärsed.