See kutsus Pekingi Taevase Rahu väljakule kogunenud hinnanguliselt 70 000 inimese hulgas esile tormilised kiiduavaldused, vahendab BBC News.

Täna hommikul toimunud tseremooniate hulgas olid ka sõjalennukite ülelend, aupaugud suurtükkidest ja patriootiliste laulude esitamine.

Umbes tunniajase kõnega esinenud Xi kordas partei rolli tähtsust tänapäeva Hiinas ja ütles, et see on olnud keskne riigi kasvu jaoks, ning hoiatas, et katsed eraldada parteid rahvast kukuvad läbi.

„Ainult sotsialism saab Hiina päästa ja ainult sotsialism Hiina iseloomujoontega saab Hiinat arendada,” lausus Xi.

Xi lisas, et kunagi ei lubata kellelgi Hiinat türanniseerida, rõhuda ega allutada.

„Igaüks, kes söandab seda üritada, lööb oma pea veriseks vastu suurt terasmüüri, mille on sepistanud üle 1,4 miljardi hiinlase,” kuulutas Xi.

Xi mainis ka Taiwani, märkides, et Hiina jääb vankumatult kindlaks saare riigiga ühendamisele.

„Keegi ei tohiks alahinnata Hiina rahva otsustavust, tahet ja võimet määrata oma riiklikku suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust,” ütles Xi.

Hongkongi ja Macau kohta ütles Xi, et mõlemad säilitavad kõrge autonoomia taseme, aga nad peaksid täpselt rakendama põhimõtet „üks riik, kaks süsteemi”.

1921. aastal asutatud Hiina Kommunistlik Partei tuli võimule 72 aastat tagasi pärast pikka kodusõda.

Pärast partei


võimule tulekut on Hiina läbinud tohutud muutused, aga mõnesid neid verstaposte tänapäeva propagandakampaanias ei mainita.

Esmaspäeval toimus Pekingi Linnupesa staadionil etendus nimega „Suur teekond”, mis kujutas partei ja riigi ajalugu.

Puudusid aga sellised sündmused nagu kultuurirevolutsiooniaegsed puhastused, 1989. aasta Taevase Rahu väljaku meeleavaldused ja Hongkongi demokraatiameelsed meeleavaldused.

Alates aprillist on Hiina kinod pidanud näitama propagandafilme ehk „punaseid filme” vähemalt kaks korda nädalas.

Avaldati laul nimega „100%”, mis ülistab Hiina saavutusi ja milles osaleb sada räpparit.

Populaarseks on saanud ka „punane turism”. Reisifirmad pakuvad sadat unikaalset teekonda „punastele palveränduritele”.

„Kui ma praegu õhtul teleka mängima panen, näitavad kümned kanalid etendusi revolutsioonilistest sõdadest,” kurtis üks Pekingi elanik BBC hiinakeelsele teenistusele.