"Ma näen omavastutusena seda, et see eesmärk (augusti lõpuks 70 protsenti täisealistest elanikest vaktsineerida toim) täita, mitte nüüd puhkama minna," rääkis Kiik.

Kiige sõnul on praegu plaan A ja plaan B saavutada kõigis maakondades enam-vähem võrdväärne vaktsineeritute hõlmatus. Plaan C-na nimetab Kiik inimestele vaktsineerimise eest raha maksmist.

"Tervishoiuteenuste eest raha maksta on kummaline, sest need on niigi tasuta," ütles Kiik. Tema sõnul poleks vaktsineerimise eest inimestele raha maksmine jätkusuutlik, sest rahahimu võib laieneda ka mujale. "Pärast võivad ka sünnitusmajas lapsevanemad uurida, et mis ma saan selle eest, et enda last vaktsineerida lasen," arutles Kiik.

Konverentsil ütles COVID-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer, et enam ei tasu oodata perearsti kutset vaktsineerima tulla, vaid otsus tuleb langetada ise.

Pressikonverentsil võtab sõna ka Lääne-Tallinna keskhaigla juht doktor Arkadi Popov, kes rääkis, miks peaks end COVID-19 vastu vaktsineerima ja selgitas Eestis kasutusel olevate vaktsiinide erinevusi.

Lisaks heidetakse valgust Ida-Virumaa eakate seas tehtud uuringule, kus uuriti nende suhtumist COVID-19 vaktsineerimisse.