Eile ennelõunal anti häirekeskusele teada, et Kuusalu vallas Kaberla külas põletas maaomanik kulu. Kuna kohale kiirustanud päästjate selgitused ohtliku tegevuse kohta vilja ei kandnud ning oli kahtlus, et nende lahkumisel süüdatakse uus lõke, kutsuti ka politseinikud appi veenmistööd läbi viima. Lõpuks lõkkemeister taltus ning mõistis, et tuleohtliku ilmaga võiks tikud tuppa jätta.

Päästeamet tuletab meelde, et lõket tohib teha vaid ohutusreegleid täites. Tõsisemate rikkujatega tegelevad edasi inspektorid, kellel on õigus alustada väärteomenetlus.

Eile hilisõhtul teatas kohalik elanik, et Kuressaares Rootsi tänava kandis levib plastiku põlemise lõhna. Päästjad leidsid lõkke, milles põletati plastikut ja muud prügi ning palusid inimesel lõkke kustutada.

Lisaks silmasid päästjad eile õhtul lõkkepatrulli tehes järelevalveta jäetud lõket Lääne-Nigula vallas Vaisi külas. Lepaaugu lõkkekohas oli tehtud lõket, mille nüüd päästjad ohutuse tagamiseks kustutasid. Eestis valitseb hetkel väga tuleohtlik aeg, mistõttu metsas lõkke tegemine on ohtlik ning selle järelevalveta jätmine võib päädida suurte kahjudega.

Eile õhtul pidid päästjad ka Võru linnas tegema teavitustööd. Päästjad tegid kindlaks, et üks inimene põletas oma hoovis prahti ning suits kandus naabermajadele. Lisaks ei olnud ükski tuleohutusnõue täidetud. Lõke kustutati.

Päästjad peavad rinda pistma ka ebatavalisemate olukordadega. Eile vajas abi Rapla valla Mahlamäe küla autoomanik, kelle sõiduki põhja alla oli end sisse seadnud suur nastik. Päästjad täitsid nastiku välja meelitamiseks auto raami veega ning toimetasid ise peidust välja roomanud nastiku jõe äärde, tsivilisatsioonist kaugemale elama.