Kortermaja ehitusühingu presidendi saadetud kirjas öeldi, et kahjustus, millest teatati esimest korda 2018. aastal, on märkimisväärselt hullemaks muutunud ja hakkab varsti levima, kui kohe parandustöid ette ei võeta, vahendab BBC News.

Hoone varingus hukkunute arv on praeguse seisuga 12, aga kadunud on veel 149 inimest.

Kõnealune kiri on järjekordne välja ilmunud dokument, mis tõendab, et Miamist põhjas Surfside’is asunud hoonel nimega Champlain Towers South oli teada olnud konstruktsioonilisi probleeme.

Juba esitatakse ka kohtuhagisid, millest viimases süüdistatakse ehitusühingut hoolimatuses ja hooletuses.

Aprillis saadetud kirjas öeldi, et vaadeldav kahjustus on muutunud märkimisväärselt hullemaks, ja hoiatati, et betooni seisundi halvenemine kiireneb.

Kirjas hoiatati ka katusekahjustuse eest ja anti hinnang, et hoone vigade parandamine maksaks umbes 15 miljonit dollarit.

Varem on teatatud 2018. aasta inspekteerimisest, mille tulemusena leiti suurem konstruktsiooniline kahjustus, sealhulgas ohtralt pragusid maa-aluses garaažis, ning õhutati aegsasti parandustöid läbi viima.

Võimud kinnitasid eile taas, et operatsioon hoone rusude juures jääb otsingu- ja päästeoperatsiooniks. Surfside’i linnapea Charles Burketti sõnul ei ole keegi lootust ellujäänuid leida kaotanud.