Politsei lasi 28-aastase mõrvari tulevahetuse käigus maha.

Esimesed oletused sellest, et pealtnäha juhuslike ohvrite valiku taga oli tegelikkuses sügavam motiiv, avaldavasid korrakaitsjad järgmisel päeval peetud pressikonverentsil, kui selgus, et süüdlase isiklike asjade läbiotsimisel avastati mitmeid kahtlust äratavaid sõnumeid ning esemeid, vahendab New York Times.

Kohalike ametivõimude esindaja Rachael Rollins kirjeldas, et 28-aastase Nathan Alleni kodust leiti mitmeid antisemiitlikke ning rassistlikke kirjapanekuid. Ta joonistas haakriste ning kirjutas sellest, kuidas valge inimene on vaieldamatult maailma valitseja.

“Selle mehe südames oli viha,” ütles Rollins esmaspäeval reporteritele. “Ohvrite perekonnad väärivad vastused ning me ei peatu enne, kui on selge, mis siin juhtus,” lisas ta.

Juhuslikeks ohvriteks olid 58-aastane endine politseinik David Green ning USA õhujõudude veteran, 60-aastane Ramona Cooper. Allen tulistas Greeni suunas seitse lasku, Cooperi tappis mees kolme lasuga.

“Ta möödus peale autost väljumist mitmetest inimestest, kuid nad on kõik elus. Kaks silmnähtavalt tumedanahalist möödakäijat on aga surnud,” lausus Rachael Rollins pühapäevasel pressikonverentsil.

Nathan Allen oli ametniku sõnul doktorikraadi omav abielus ja kindla sissetulekuga mees, kel ei olnud siiani ühtegi kriminaalkaristust - nii tuli laupäeval juhtunu kõigile täieliku ootamatusena.

Esmaspäeval nimetas Massachusettsi kuberner toimunud veretööd põlastusväärseks.