MI5 ja Cabinet Office arutavad sel nädalal, kas lekkinud salvestus, milles Hancock embab ja suudleb oma abi Gina Coladangelot, võib kujutada endast ohtu riiklikule julgeolekule, vahendab Daily Mail.

Valvekaamera, mis Hancocki ja Coladangelot filmis, on teadete kohaselt sisejuurdluse ajaks ettevaatusabinõuna musta teibiga kaetud. Tervishoiu- ja sotsiaalhooldusministeerium on nimelt alustanud sisejuurdlust selle kohta, kuidas video meediale lekkis. Uuritakse ka, miks valvekaamera kontorisse üles pandi. Selgus, et see on seal olnud vähemalt 2017. aastast.

Politseiallikas ütles, et salvestus tõstatab väljapressimise küsimuse.

„Hancock oma tüdruksõpra suudlemas ei ole riikliku julgeoleku küsimus, see on rahvusliku häbi küsimus,” ütles allikas ajalehele The Times. „Aga see tõstatab väljapressimise küsimuse. Mis siis, kui kaamerates on näha tundlik materjal dokumentide kohta ja see antakse edasi nendele, kes tahavad Suurbritanniale halba? See tõstataks selle kindlasti.”

Uudis selle kohta, et kaamerat enam ei kasutata, tuli samal ajal, kui endine tervishoiuminister Jeremy Hunt ütles, et kes iganes salvestuse avaldas, võis rikkuda riigisaladuste seadust ja võib vangi minna.

Alustati ametlikku juurdlust selle üle, kuidas sattus 6. mai salvestus tervishoiu- ja sotsiaalhooldusministeeriumist ajalehe The Sun esilehele ja kutsus lõpuks esile tagasiastumise.

„Meil on selles riigis kui demokraatias, avatud ühiskonnas täiesti õigesti kaitse vilepuhujatele, kes asju avastavad ja need avalikkuse huvides avaldavad, ja me ei taha seda õõnestada, see on väga tähtis osa sellest, kuidas me töötame,” ütles Hunt saates „The Andrew Marr Show”. „Aga ma arvan, et me peame mõistma, kuidas see juhtus, ja tagama, et ministritele on nende kabinettides olemas julgeolek, et nad saaksid pidada vestlusi, mille kohta nad teavad, et need ei leki vaenulikele jõududele.”

Hancock astus tervishoiuministri ametist tagasi vähem kui 48 tundi pärast piltide ilmumist. Hancock ütles oma kirjas peaminister Boris Johnsonile, et võlgneb selle pandeemia ajal nii palju ohverdanud inimestele, keda ta on alt vedanud.

Hancock ütles oma naisele Marthale, et jätab ta maha, kohe, kui avastas, et tema afäär Coladangeloga paljastatakse.