Suurbritannias ei pööratagi poliitikute eraelule sedavõrd suurt tähelepanu, kui näiteks USA-s, ent Hancocki puhul on viidatud ka sellele, et ülemuse-alluva suhe võib tähendada huvide konflikti. Samuti ei ole selge, milles täpselt seisnes ministri poolt palgatud Gina Coladangelo roll asutuses.

Eksminister ütles õhtul enne suudlusepildi avaldamist The Sun'i poolt oma abikaasale Marthale, et nende 2006. aastal sõlmitud abielu on lõppenud. Paari kolme lapse ema Martha Hancock polevat olnud sel hetkel veel teadlik oma mehe kõrvalsuhtest Coladangeloga, kelle Matt Hancock mullu Ühendkuningriigi terviseministeeriumisse tööle võttis.

Hancock ja Coladangelo tunnevad teineteist juba ülikoolipäevilt Oxfordist, mil Coladangelo luges ülikooliraadios uudiseid ning Hancock vastutas spordikajastuse eest. Opositsioonilise leiboristide partei poliitikud on avaldanud arvamust, et juba naise töölevõtmine kätkes endas tõsisemat sorti huvide konflikti olukorda. Leiboristide peasekretär Anneliese Dodds ütles, et kui peaks olema tõsi, et Hancocki-Coladangelo afäär lõõmas juba naise töölevõtmise ajal, oleks tegemist selge võimu kuritarvitamisega.

Miljonär teenis riiki peenraha eest

Äraelamiseks polnud Coladangelo terviseministeeriumi tööotsa vaja, sest kommunikatsioonijuhi töö tema abikaasa ja kolme lapse isa Oliver Tressi moebrändis Olvier Bonas oli küllalt tulus. Briti meedias viidatakse ka tema rollile PR- ja lobifirmas Luther Pendragon, mis kirjutab enda kohta kodulehel: "Meie avalike suhete teenus põhineb valitsemise mehaanika ja poliitiliste muutuste juhtijate sügaval tundmisel."

15 tuhat naela aastas (alla 1500 euro kuus – toim) ei saanud miljonärist naise heaolus erilist rolli mängida, õigupoolest teenis ta esimesed kuus kuud ministeeriumis üldse ilma tasu küsimata. Küll aga pääses ta asutuse kõige tähtsamatele koosolekutele, olles omamoodi portfellita juhtivtöötaja rollis. Meedias küsiti juba mullu, miks Coladangelo ligipääs niivõrd ulatuslik on. "Enne, kui Matt midagi suurt otsustab, räägib ta Ginaga," ütles üks allikas mullu ajalehele The Sunday Times. "Tal on ligipääs suurele kogusele konfidentsiaalsele infole," lisas teine.

Veidi pärast seda selgus ka asjaolu, et Coladangelo sugulane töötab juhtival kohal firmas, mis on võitnud viimasel ajal mitmeid tervisevaldkonna riigihankeid. Sky Newsi teatel töötab Roberto Colangelo ettevõttes Partnering Health Limited (PHL Group), mis spetsialiseerub vältimatule ja esmatasandi arstiabile.

Leiboristid on andnud sisse arupärimise, millega soovitakse saada kätte kogu Gina Coladangelo töölevõtmisega seotud dokumentatsioon. Korruptsioonivastase võitluse eest seisev vabaühendus Transparency International kommenteeris olukorda ning leidis, et seesuguste portfellita juhtivtöötajate positsioonidega seoses tuleb luua kirjapandud kord, et tagada huvide konflikti vältimine ning eetikanormidest kinnipidamine.