Kirjas peaminister Boris Johnsonile teatab Hancock, et "valitsus võlgneb selle sammu inimestele, kes on kannatanud pandeemia tõttu palju, oleme neid alt vedanud", kirjutab The Guardian.

Ütles ta seda pärast eilset 6. mai turvakaamera salvestuse väljatulekut. Salvestuselt oli näha, kuidas ta embab ja suudleb kolleeg Gina Coladangelo'd, kuigi tol hetkel polnud lubatud emmata inimesi väljaspool oma leibkonda. Seda lubati alates 17. maist.

Kirjalikus vastuses ütleb peaminister Boris Johnson, et Hancock saab lahkuda "olles väga uhke kõige üle, mida on saavutanud - mitte ainult pandeemiaga võideldes, vaid ka covidi-eelsel ajal saavutatuga".

EPL kirjutas eile, et valitsuse sõnul on tegu eraasjaga, ehkki minister palkas oma arvatava armukese ka nõunikuks.

Briti ajaleht The Sun avaldas eile väljavõtted valvekaamera salvestusest, kus on näha tervishoiuministrit Matt Hancocki alluvaga suudlemas.

Suni teatel on alluvaks 43-aastane Gina Coladangelo, kes palgati ministri nõunikuks eelmisel aastal. Lindistus on salvestatud tervishoiuministeeriumis ja suudlus toimus tööajal, lisab ajaleht.

Minister on abielus Martha Hancockiga, peres on kolm last. Üks Hancocki sõber ütles eile ajalehele, et minister ei kommenteeri oma eraelu ja pole rikkunud ühtegi reeglit. Transpordiminister Grant Schapps ütles täna raadiointervjuus, et usaldab oma kolleegi endiselt ja tegu on tema eraasjaga. “Me ei ela maailmas, kus avalikud kohustused ja eraelu oleksid üks ja sama asi,” ütles Schapps. “Me elame 21. sajandil.”

Muu hulgas küsib meedia, miks Coladangelole oli vaja tekitada riiklikku ametikohta, kus ta teenib 15 000 naela aastas. Miljonärist Coladangelo on varem olnud tuntud lobiettevõtjana. Teistes tekitab jällegi küsimusi, miks riigiasutuse valvekaamera lindistus nii hõlpsasti meediasse jõudis.

The Sun meenutab, et pandeemia alguses pidi ametist lahkuma valitsuse teadusnõunik professor Neil Ferguson, kes rikkus armukest külla kutsudes valitsuse kehtestatud vahemaa hoidmise reegleid.