Pärast neljapäeva pärastlõunat (Eesti aja järgi – toim) pole leitud ühtegi ellujäänut. Paljud perekonnad viibivad katastroofiga toimetulemiseks mõeldud keskuses, kus neilt on võetud DNA-proove. See on vajalik selleks, et oleks võimalik tuvastada nende rusude all hukkunud lähedasi.

Eile kiitis USA president Joe Biden heaks Florida hädaolukorra abitaotluse, millega antakse kriisihaldus sellisteks olukordadeks ette nähtud föderaalameti FEMA (Federal Emergency Management Agency) kätte.

Varing toimus kohaliku aja järgi neljapäeval kell 1.23 öösel (Eesti aja järgi kl 8.23 hommikul – toim), mil enamik elanikest magasid. 35 inimesel on õnnestunud varemetest elusana välja pääseda, ent endiselt otsitakse 159 hoones viibida võinud inimest. Neist kaks viidi haiglasse, veel kümme said arstiabi kohapeal.

Miami-Dade'i maakonnas on suur Ladina-Ameerika päritolu ja juurtega kogukond ning ka varingu tulemusena on jäänud kadunuks inimesi Colombiast, Venezuelast, Uruguayst, Kuubalt, Paraguayst, Puerto Ricost ja Argentinast. Otsitavate seas on 36 nendest riikidest pärit inimest.

Kadunute seas on ka Paraguay esileedi Silvana López Moreira Bó õde Sophia koos abikaasa, kolme väikese lapse ja koduabilisega. Sophia abikaasa Luis Pettengilli tädi Yuby Cartes ütles Miami Heraldile, et jääb sündmuskohale seni, kuni ta midagi teada saab: "Tahaks teha palju, aga jõudu pole millekski."

Kaks hoone terveks jäänud osas viibinud elanikku kirjeldasid juhtunut lehele. Alfredo ja Marian Lopez magasid, kui nad kuulsid suurt pauku. "Ärkasin üles ja arvasin, et algas suuremat sorti äikesetorm," kirjeldas 61-aastane Alfredo oma esimesi mõtteid.

Sellele järgnes veel üks sarnane pauk, mille tulemusena samuti hoones maganud 62-aastane Bruno Treptow voodist välja kukkus. "Kas välk lõi hoonesse," kirjeldas ta enda esmaseid mõtteid. Seejärel käks aga elekter ära ning põrand Treptow jalge all hakkas liikuma, misjärel varises ülejäänud osa hoonest kokku.