Võimude teatel oli ründajaks 24-aastane Somaalia päritolu mees, kes avaldas kinnipidamisel politseinikele vastupanu, mistõttu viimastel tuli kasutada teenistusrelva, vahendab BBC.

Tervishoiuametnike sõnul on kuuest vigastatust kahe seisund eluohtlik. Haavata sai ka laps, kelle isa väidetavalt tapeti, ütles Baierimaa siseminister Joachim Herrmann. Ohvrid olid valdavalt naised. "Me ei ole paraku kindlad, kas neil kõigil õnnestub sellest eluga välja tulla," tõdes ta.

Teo motiiv pole veel teada. Juhtunut pealt näinud inimeste sõnul tormas maskis mees kesklinnas jalakäijate tänaval agressiivselt ringi, loopis asju ja vehkis noaga. Mõned üritasid teda ka peatada, ent tulemusteta, saades hoopis ise haavata.

Herrmanni sõnul blokeeris politsei uurimise ajaks sündmuskohta viivad teed. Tema kinnitusel ohtu inimeste elule enam pole.

24-aastane somaallane oli politseile varasemast teada. Ta kolis Würtzburgi 2015. aastal ja elas viimati linna kodutute varjupaigas. Ministri sõnul oli ründaja viimastel kuudel vägivaldne ja viibis alles mõne päeva eest psühhiaatrilisel ravil.

Herrmann ei välistanud ründaja islamistlikke motiive. "On tõendeid, mis viitavad võimalikule islamistlikule rünnakule," ütles Herrmann. Tema sõnul kuulis pealtnägija kahtlustatavat rünnaku ajal karjumas "Allahu Akbar", mida nüüd kontrollitakse. Varem teatas politsei, et neil puudub teave juhtumi võimaliku terroristliku tausta kohta.

Würzburg on 134 000 elanikuga linn Baierimaal, ca 100 kilomeetri kaugusel suurlinnast Frankfurdist. Viis aastat tagasi toimus piirkonnas samasugune intsident, kui Afganistani päritolu mees ründas kirve ja noaga regionaalrongi reisijaid, haavates viit inimest. Islamistist ründaja lasti politseinike poolt maha. Hiljem kuulutas rünnaku omaks Islamiriik.