Pole saladus, et riided, kingad ja aksessuaarid kipuvad USA-s olema odavamad ja Ameerikas asuvad ka maailmakuulsate disainerite ja brändide, nagu Michael Kors, Guess ning Ralph Lauren, moemajad ja esinduskauplused. Aga pakisaatmine Ameerika Ühendriikidest Eestisse on kallis. Näiteks kui eseme väärtus ületab 22 eurot, rakendub käibemaks 20%, aga kauba üle 150-eurose väärtuse korral kehtivad sõltuvalt kauba tüübist veel täiendavad maksud. Ka Eesti Post või rahvusvahelised pakiteenused võivad tollivormistuse ja saatja esindamise eest tollis mitmesuguseid lisatasusid küsida. Kõigest sellest hoolimata on olemas võimalus, kuidas USA e-poodidest mõnda toodet odavamalt tellida, küsimus on, kuidas.

Ja ometi maksavad USA-s paljud rõivad, arvutid ja kodutehnika vähemalt kolmandiku vähem kui Eestis.

USAs šoppamine on nüüd reaalsus.

USA-s paki-ja tarneäri alustanud idufirma Shipzee.com on Leedus tegev nüüd juba neljandat aastat, Läti turul ollakse esimest aastat ja nüüd laiendatakse tegevust ka Eestisse. Ettevõte pakub klientidele originaaltooteid palju soodsamalt koos fikseeritud tegeliku hinnavahega.

Näiteks kui Garmini Fenix 5 Plus nutikell maksab Eesti poodides 487 eurot, siis USA-s on see saadaval 367 euro eest (koos Eestisse saatmisega). Macbook Pro maksab Eestis 3047 eurot, USAs umbes 2520 eurot. Robottolmuimeja iRobot Roomba i7 hind Eestis on 800 eurot, kuid üle Atlandi umbes 589 eurot. Mida kallim ost, seda rohkem muutub toote hinnavahe.

Ka ilu- ja rõivatoodete kummardajad saavad USA e-poodidest tellides raha kokku hoida. Näiteks originaalne 100 ml Bossi parfüüm Boss Bottled maksab Eestis 102 eurot, samas kui USA-s maksab see sama toode poole sellest – vaid 50 eurot. Michael Korsi käekott maksab USA-s 245 eurot (Eestis 399 eurot) ja Guessi tossud 55 eurot (Eestis 115 eurot). Kõik USA-st toodud kaupade hinnad sisaldavad juba potentsiaalset kohaletoimetamise tasu ostja koduukseni. Hinnavõrdlus tehti 2021. aasta märtsis.

Hinnavõrdlus.

Teenus Shipzee.com võimaldab teil osta soovitud kaupa Ameerika hindadega. USA legendaarsete suurte allahindluste ajal võite soovitud arvuti või muu elektroonikaseadme hankida väga soodsalt.

USA luksuslikud tippbrändid kuni 70% soodsamalt

Musta reede, küberesmaspäeva, neljanda juuli ja jõulumüügi ajal on ostjatel erakordne võimalus kasutada ära enneolematuid allahindlusi USA-st pärit kaupadele. Ja nüüd on eurooplastel tänu Shipzee.com-ile juurdepääs kõikidele USA veebipoodidele. Lisaks on koroonakriisist mõjutatud luksusbrändid juba välja kuulutanud hulgaliselt allahindlusi.

Originaalkaubamärgid, nagu Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Guess, New Balance, Ralph Lauren ja teised, maksavad USA-s täpselt nii palju, et kõik saaksid neid endale lubada. Tehnikahiid Apple’i nutitelefonid ja kellad on endiselt kõige nõutumad allahindluse artiklid, nagu ka riided, mille allahindlused USA-s võivad küündida kuni 70%-ni.

Samuti kaob lettidelt kiiresti Sony, JBL-i, Lenovo ja Delli elektroonika. Kuna pandeemia ajal on kasvanud ka nõudlus spordi- ja vabaajarõivaste järele, pakuvad suurimad jaemüüjad parimaid allahindlusi Calvin Kleini, Tommy Hilfigeri, Michael Korsi, Guessi, New Balance’i, Ralph Laureni, Levise, Converse’i, Adidase ja Nike brändidele.

Kosmeetikabrändide seas on kõige rohkem allahindlusi Clinique’i, Sephora, Elizabeth Ardeni, Fenty Beauty, Estée Lauderi, Elfi, Narsi ja Colourpopi kosmeetikatoodetele. Nagu Shipzee.com-i kaudu tehtud tellimuste statistika näitab, pakuvad eestlastele kõige rohkem huvi jalatsid, rõivad, elektroonika, kosmeetika ja brändinimega tooted.

Brändipoed, mis ei jäta kedagi külmaks.

USA suurtest allahindlustest on uskumatult lihtne kasu lõigata

Shipzee veebiplatvormi pressiesindaja sõnul on Shipzee.com-i kaudu USA-st kaupu tellida tõesti lihtne: „On kaks võimalust: leiate soovitud toote ükskõik millisest USA e-poest ja saadate selle tootelingi hinnapäringuvormi kaudu Shipzee meeskonnale. Lõplik hinnapakkumine saabub teile e-posti teel, sisaldades kõiki makse (kättetoimetamine, toll, vahendus- ja kõik muud tasud). Kui nõustute ostma selle toote Shipzee pakutud hinnaga (mis platvormi andmetel on tavaliselt ikkagi kolmandiku võrra väiksem kui vastava kauba hind Eestis) ostavad Shipzee.com-i esindajad toote välja ja toimetavad selle Eestisse – tooteid on võimalik tellida isegi poodidest, mis üldse Eestisse ei tarni. Kui olete maksnud, oodake lihtsalt, kuni kaup saabub teie esitatud aadressile.”

Ostuplatvormi Shipzee.com esindaja sõnul ostavad eurooplased elektroonikat kõige rohkem sellistest kauplustest nagu amazon.com, ebay.com, bhphotovideo.com, apple.com ja bestbuy.com. Maailmakuulsate brändide Guess, Michael Kors, Ralph Lauren jt jalatseid, riideid ja aksessuaare tellivad Euroopa kliendid populaarsetest USA e-poodidest, nagu macys.com, nordstromrack.com, 6pm.com, michaelkors.com ja guessfactory.com. Majapidamistarvetest pakuvad kõige laiemat tootevalikut amazon.com ja homedepot.com.

Teine USA-s poodlemise võimalus on lihtsam: ostke soovitud tooted Shipzee DealZone’i kaudu. Siit leiavad ostjad tuhandeid pakkumisi USA-st, mille Shipzee meeskond on juba välja valinud ja ostjatega jaganud, nii et pole vaja USA e-poodides parimate pakkumiste otsimisele ise aega kulutada. Shipzee DealZone’ist saate osta nagu ükskõik millisest teisest veebipoest ja kaup saabub otse USA-st teile koju või postkontorisse.

„DealZone pakub klientidele mugavat poodlemislahendust, leidmaks ühest kohast kõige madalamate hindadega tooteid, mis on mugavalt kategooriateks jagatud. Olgu soovitud toodeteks riided, elektroonika, kosmeetika või muud kaubad, maksta saab toodete eest täpselt nagu tavalises e-poes,” tutvustab uut ja eksklusiivset ostulahendust Shipzee.com-i esindaja. Kui tellite toote Shipzee DealZone’i kaudu, ostab Shipzee kauba USA e-poest välja ja toimetab selle teile koju või postkontorisse.

Shipzee DealZone-is sirvimine.

Esindaja sõnul võimaldab Shipzee partnerlus USA ühe suurema laevafirmaga ettevõttel pakkuda oma klientidele nii aeglasemat meritisi tarnet kui ka kiiret kohaletoimetamist. „Vahendusplatvormi hinnad on lõplikud, sealhulgas kõik teenindus-, saatmis- ja impordimaksud,” rõhutab ta.

Kõige raskem on veenda ostjaid, et varjatud tasusid pole

Kuna ettevõte on kõigi kaubatarnete ja saatmise keerukusega hästi kursis, ei pea Eesti ostja muretsema tollivormistusprotseduuride pärast. Shipzee lõplik hinnapakkumine sisaldab kõiki makse ja klient ei pea üldse tollimaksude pärast muretsema. Kauba ostjani jõudmine võtab aega 7–10 tööpäeva (USA-st ostnud teavad, et omal käel ostes võib ainuüksi Eesti tollis kuluda protseduuridele täpselt sama palju aega).

Sellise teenuse puhul ei suuda ostjad endiselt uskuda, et nad saavad soovitud kauba kätte nii soodsalt.

„Ostjad ei usalda meid mõnikord, nad arvavad, et meie pakutavad hinnad on ebareaalsed. Nad eeldavad, et summale lisanduvad veel tolli- või muud maksud. Seetõttu on meie peamine proovikivi klientidele selgitada, et ostja maksab üks kord ja hind sisaldab juba kõiki makse. Seepärast kinnitame korduvalt, et hind on lõplik; selgitame tihti, kuidas see võimalik on; jagame edulugusid ja tagasisidet Facebookis ning lõpuks, kui tooted klientidele kätte toimetatakse, kommenteerivad rahulolevad ostjad või jätavad juba ise tagasisidet,” ütleb Shipzee.com-i esindaja.

Miks on Shipzee kaudu toote tellimine nii palju odavam kui veebipoest ostmine? Aga seetõttu, et pakid komplekteeritakse, kasutades erinevaid ostumeetodeid, sooduskaarte ja koode – tehakse kõik selleks, et ostja saaks soovitud eseme võimalikult soodsa hinnaga.

USA-s asuvast Shipzee laost saadetakse tooteid otse Eesti ostjatele.

„Miks saame pakkuda madalat hinda? Esiteks on meil laevakompaniidega soodsad lepingud, tarnime väga suuri koguseid ja hoiame klientide raha kokku pakke konsolideerides. Seejärel kasutame raha tagastamise meetodeid, mis tavatarbijatele pole võimalikud: allahindluskaardid, raha tagasi protsent (e-pood tagastab osa pärast ostmist kulutatud summast), sidusprogrammid jt. On platvorme, kust saab osta 1000-dollarilise kinkekaardi 900 dollariga. Hangime need kinkekaardid, ostame rohkem tooteid samast poest ja need poed annavad meile rohkem allahindlusi,” selgitab Shipzee.com-i esindaja, kuidas platvormil õnnestub nii madalaid hindu pakkuda.

„Kasutame mitmesuguseid kulude kokkuhoiu tehnikaid ja tugevdame partnerlussuhteid ja tarneid USA kaupmeestega, mille tõttu ostame ning saadame tooteid odavamalt ja kiiremini kui teised. Kõigil neil põhjustel katame osa lõppsummast, mis sisaldab kõiki makse, sealhulgas tolli- ja käibemakse. Nii kujuneb kauba lõplik hind koos kõigi maksudega madalam, kui see oleks siis, kui telliksite ise USA-st sama toote,” räägib Shipzee.com-i esindaja, kuidas platvormil õnnestub pakkuda nii soodsaid hindu. Shipzee esindaja sõnul tellivad eestlased tooteid näiteks USA suurel jõulueelsel allahindlusnädalal ja saavad oma kaubad kätte paar nädalat enne pühi. Kingiideid leiad, kui sirvid idufirma soovitatud poodide loendit. Saad näiteks kingituse kallimale osta turvaliselt, kiiresti ja ilma järjekorras seismise vaevata – lõppude lõpuks pole tänapäeval kellelgi aega järjekorras seista.

Miks valida Shipzee.com?

Platvormi esindaja sõnul muudab Shipzee.com kaupade ostmise USA-st palju lihtsamaks, kuna enamik seal asuvatest poodidest ei võta Eestist tellimusi vastu ega saada ka kaupa Eestisse. Paljud tooted, mida eestlased nii armastavad, on pärit amazon.com-ist, bestbuy.com-ist, macys.com-ist ja paljudest teistest e-poodidest, mis ei paku otsetarnet Eestisse.

Vaata hinnavõrdluse galeriist, kui palju sa USA-st ostes säästad!

Jaga
Kommentaarid