“Värske kord kehtib kaitsepookimisel Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) ja Egiptuse ravimiameti poolt heaks kiidetud vaktsiinidega,” teatas ministeerium. “Vabalt võib riiki siseneda 14 päeva pärast Pfizeri, AstraZeneca, Moderna, Sputniku, Sinopharmi ja Sinovaci vaktsiini teise doosi manustamist või 14 päeva pärast Johnson&Johnsoni vaktsiini esimese annuse saamist.”

Vaktsineerimistõendil peavad Egiptuse võimude nõudmise kohaselt olema QR-kood ja ametliku asutuse pitser, samas kui ühtki täiendust ega parandust paberil olla ei tohi.

Teisalt näeb kord ka ette, et sellistel tingimustel on võimalik Egiptusesse siseneda üksnes riikidest, kus ei ole registreeritud mõnda “koroonaviiruse muteerunud tüve”. Juhul, kui reisija tuleb näiteks Indiast, kus avastati esmakordselt üha laiemalt leviv delta-tüvi, tuleb tal endiselt teha riiki sisenedes kiirtest. Kui see osutub positiivseks, tuleb teha ka täiendav PCR-test, mille samuti positiivseks osutumisel paigutatakse nakatunu karantiini kohalikku tervishoiuasutusse.

Ametlik nakatunute arv on hakanud Egiptuses viimasel kuul langema. Kui veel mais ja juuni algul tuvastati üle tuhande uue nakkusjuhtumi päevas, siis viimasel nädalal jäi keskmine päevane nakatunute arv pooletuhande kanti. Alates pandeemia algusest on Egiptuses koroonaviirusega nakatumine tuvastatud enam kui 278 000 inimesel, kellest 15 900 on jätnud tänaseks oma elu.