54-aastane Kirkorov lisati nimekirja Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) soovitusel.

Vene laulja musta nimekirja lisamise põhjuseid ei täpsustata. Ministeerium ajakohastab regulaarselt vastavat loetelu, järgides soovitus SBUlt, mis tegeleb riigi julgeolekule ohtlikute isikute tuvastamisega.

Oma vastulauses kirjutas Kirkorov, et jagas varem "ühte lava ja televisiooni" Ukraina praeguse presidendi Volodõmõr Zelenskõiga. Laulja teatas, et tema ja Zelenskõi olid "lahutamatud". Esineja pälvis aastate eest, president Viktor Juštšenko ametiajal, ka Ukraina rahvakunstniku tiitli. 2008. aastal esindas Kirkorov Eurovisioonil nimelt Ukraina lauljat Ani Lorakit, kes saavutas teise koha.

Uuendatud must nimekiri sisaldab lisaks Kirkorovile veel 201 kultuuritegelase nime.

Hiljuti keelas ka Leedu Kirkorovil viieks aastaks riiki sisenemise. Valitsus kandis Vene esineja Leedus soovimatute isikute nimekirja. Keeld jõustus tänavu 19. jaanuaril.

"Laulja avalikke õigustusi Krimmi okupeerimise kohta ei tohiks sallida ükski demokraatlik riik. Meil on selge hoiak selliste avaliku elu tegelaste kohta, seega polnud mingeid kahtlusi Kirkorovi lisamise kohta Leedus soovimatute isikute musta nimekirja," selgitas toona siseminister Agne Bilotaite.

Tänavu jaanuaris Venemaal toimunud opositsiooniliste meeleavalduste ajal pälvis Kirkorov tähelepanu, kui kritiseeris protestijaid ja kutsus neid üles mitte paati kõigutama.