Kadumisest teavitati Häirekeskust ning kohapeale reageerisid päästjad ja politseinikud. Politseinikud vestlesid koha peal olevate inimestega, kogumaks rohkem infot juhtunu kohta. Päästjad kontrollisid järve pinnaltpäästja abiga ning samuti vaadeldi piirkonda drooniga. Politseinikud kontrollisid õhtul korduvalt ka mehe elukohta ja vestlesid lähedastega, kuid koju ei ole ta naasnud ega sugulastega ühendust võtnud.

Kella 22.45 paiku otsingud veekogul lõpetati. Politseinikud kontrollisid täna korduvalt mehe kodust aadressi, kuid seal teda ei viibi ning meest ei ole seni leitud. Aktiivsed otsingud on praeguseks lõpetatud.

Ka Tartus on otsingud seni tulemuseta

Teisipäeva õhtul veidi enne kella 23 sai häirekeskus teate, et Tartus hüppas Turu sillalt Emajõkke 36-aastane mees. Tegemist olevat olnud julgustükiga, enne mida öelnud mees kaaslastele: "Homme näeme". Sündmusele reageerisid politseinikud ja päästjad, kes asusid meest otsima. Päästjad tõid kohale paadi, samuti otsiti meest kaldalt ja piirkonda vaadeldi drooniga. Kadunut ei õnnestunud leida ning veidi enne kella 1 öösel otsingud peatati.

Hommikul jätkas politsei otsinguid. Otsingutesse kaasati politsei veepatrull, veealuseks vaatluseks kasutati sonarit ja kohal olid tuukrid sukeldumisklubist Maremark. Õhtul otsingud veekogul lõpetati, meest ei leitud.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et praeguse info kohaselt tarvitas mees enne vette hüppamist ühes sõpradega alkoholi. "Igast inimesest sõltub kas pühad mööduvad turvaliselt," ütles Virk. "Alkoholi tarvitades ei tohi unustada ise enda eest hoolitseda ja ka sõpradel silma peal hoida," lisas ta.

Politsei: ärge laske purjus inimest vette

Ilusa ilmaga kogunevad inimesed arusaadavalt õue aega veetma ja kuumade ilmadega otsitakse jahutust ka veekogudest. Tuleb meeles pidada, et alkoholi liigtarbimisega kaasnevad tõsised ohud ning joobes inimesel tuleb takistada ujuma minemist, samamoodi nagu ka autorooli istumist. Juhul kui inimene siiski hoiatustest hoolimata end ohtu paneb, tuleb sellest koheselt teavitada häirekeskust numbril 112 ja abi kutsuda.


Oleg Dmitrijev

Ida-Harju politseijaoskonna patrullpolitseinik