Reiter ütles, et tahtis staadioni vikerkaarevärvidesse valgustada protestiks Ungari värske seaduse vastu, mis keelab „homopropaganda” alaealistele koolides ja meedias, vahendab Reuters.

Müncheni staadion Allianz Arena võimaldab kogu välisfassadi ja katuse valgustamist erinevates värvides.

UEFA pakkus selle žesti tegemist mõnel muul ajal.

„UEFA on oma statuutide kaudu poliitiliselt ja religioosselt neutraalne organisatsioon. Võttes arvesse selle konkreetse taotluse poliitilist konteksti – sõnumit, mis on suunatud Ungari parlamendis langetatud otsusele – peab UEFA selle taotluse tagasi lükkama,” teatas organisatsioon täna. „UEFA on siiski pakkunud Müncheni linnale staadioni valgustamist vikerkaarevärvidesse kas 28. juunil Christopher Streeti vabastamise päeval või 3.-9. juulil, mis on Christopher Streeti päeva nädal Münchenis.”

Christopher Streeti päeva üritusi peetakse 1969. aasta New Yorgi geide ülestõusu mälestuseks.

Saksamaa jalgpalliliit (DFB) teatas eile, et eelistab samuti igasuguste protestide korraldamist muul ajal kui homse mängu ajal.

Saksamaa Euroopa asjade minister Michael Roth ütles täna enne kohtumist oma Euroopa Liidu kolleegidega Luxembourg’is, et Ungari uus seadus rikub selgelt Euroopa Liidu väärtusi.

Ungari välisminister Péter Szijjártó ütles eile, et poliitika ja spordi omavahel segamine on kahjulik ja ohtlik, ning tervitas UEFA otsust.

„Jumal tänatud, et Euroopa jalgpalli juhtide ringkonnas on endiselt peale jäänud terve mõistus ja nad ei läinud poliitilise provokatsiooniga kaasa,” ütles Szijjártó. „Ma arvan, et ei, ma võin öelda, et UEFA juhtkond tegi õige otsuse, kui nad otsustasid, et ei lähe kaasa Ungari-vastase poliitilise provokatsiooniga.”