MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 28,2%, konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 21,8% ja Keskerakonda 20% valimisõiguslikest kodanikest.

Nädalaga langes Reformierakonna toetus veel 1% võrra, millest madalam oli praeguse peaministripartei reiting viimati veebruaris 2019.

Esikolmikule järgnevad Eesti 200 (12,4%), Sotsiaaldemokraatlik Erakond (8,3%) ning Isamaa (5,4%). SDE toetus on alates aprilli algusest vähehaaval kasvanud ning on praeguseks jõudnud käesoleva aasta kõrgeimale tasemele.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 48,2% ja opositsioonierakondi 35,5%.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 26. maist 21. juunini, mil küsitleti 4001 valimisealist Eesti kodanikku.

Tulemuste presenteerimisel on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.