Sajad julgeolekujõudude töötajad kammisid läbi Kirde-Belgia metsi pärast seda, kui terrorismivastases jälgimisnimekirjas olnud Conings 17. mail kadus. Mees oli ähvardanud Belgia koroonaviirusevastase võitlusega seotud juhtivat viroloogi ja kogunud omale hulga relvi, vahendab Guardian.

Surnukeha leidis eile Dilserbosi metsast Belgia idaosas mees, kes tundis jalgrattaga sõites haisu. Politsei teatas, et esialgu viitab kõik sellele, et tegemist on Coningsiga ja et ta on enesetapu sooritanud.

46-aastane Conings oli olnud 30 aastat sõjaväes täpsuslaskur, aga hakkas siis Facebookis ähvardama ja rassistlikke postitusi kirjutama. Talle määrati distsiplinaarkaristusi, aga lubati ikkagi relvadega töötada.

Inimjaht domineeris Belgia ajalehtede pealkirjades, kus Coningsit nimetati muu hulgas „Belgia Ramboks”.

Inimeste hulgas, keda Conings oli ähvardanud, oli Belgia tuntuim viroloog ja valitsuse nõuandja Marc Van Ranst, kelle soovitusel kehtestati karme koroonapiiranguid. Van Ranst oli muutunud vandenõuteoreetikute, koroonaviirusesse mitteuskujate ja flaami paremäärmuslaste märklauaks.

Kui Conings kadus, viidi Van Ranst koos perega teadmata kohta varju, kus ta oli politsei kaitse all.

Kogu see lugu on olnud valitsuse jaoks piinlik, sest selgus, et Conings oli oma paremäärmuslike vaadete pärast jälgimisnimekirjas juba kolm kuud enne kadumist.

Facebookis liitus Coningsi toetuseks loodud grupiga mõne päeva jooksul 45 000 inimest, enne kui see kustutati.

Belgia kaitseminister Ludivine Dendonder mõistis selle toetuse hukka, eriti teistelt sõjaväelastelt tulnud toetusavaldused.