Suurkogu toimus ainult füüsilisel kujul ning e-hääletamist ei võimaldatud, kuigi Perlingu leer viimast soovis. Kuigi see olukord pidanuks olema eelis Seedrile, olid Perlingu poolehoidjad on kindlad, et kui suurkogule tuleb kohale piisavalt inimesi, võidab just viimane.

Perling on lubanud, et Isamaa juhina püüdleb ta kolme eesmärgi suunas:

  • Esiteks: saada juhtivaks opositsioonijõuks, kes hoiab professionaalselt silma peal koalitsioonis toimuval, annab selgeid sõnumeid, analüüsib ja ütleb välja oma arvamuse, selgitab ühiskonnale teemasid.
  • Teiseks: ehitada lagunenud organisatsioon uuesti üles. "Et aasta pärast oleks Eesti kaart ühtlaselt kaetud Isamaa värvidega. Kui pole tugevat organisatsiooni, siis erakonna eesmärgid ei realiseeru."
  • Selle kõrval on tähtsad majandusareng ja kõik, mis aitaks riigil jõukust kasvatada. "Oleme olnud julgeoleku, hariduse ja majanduse eestkõnelejad ja peame selleks uuesti saama. Organisatsiooni töö peabki viima kolmanda eesmärgini: olla 2023. aasta riigikogu valimistel tugevamate seas. Mitte Isamaa pole see, keda valitakse, vaid Isamaa on see, kes valib." Perlingu sõnul ei saa ambitsiooniks olla 5% juures kõikumine, vaid peaministrierakonnaks olemine.

Seedri leer: Perling peletaks konservatiivsemad valijad

Helir-Valdor Seedri toetajad on arvanud, et kui Perling võidab, muutub Isamaa praegusega võrreldes liberaalsemaks ning et konservatiivsematel valijatel oleks keerulisem erakonda toetada. Seeder: "Minu jaoks on Isamaa olnud alati tööriist, mitte eesmärk ja see pole sugugi erakonna alaväärtustamine. Olen alati pidanud olulisemaks poliitika sisu, poliitilisi eesmärke ja Eesti arengut, mitte erakonna jooksvat reitingut või positsioone – et erakond peab olema kahe suurema hulgas või juhtiv opositsiooni- või koalitsioonierakond. Suurim erakond Reformierakond oli opositsioonis, aga ei suutnud midagi. Meie olime väikseimana koalitsioonis ja saavutasime kõik."

Kandidaadid Isamaa suurkogul

Esimehe kohale kandideerivad:

Helir-Valdor Seeder ja Lavly Perling


Eestseisuse kahekümnele kohale kandideerivad:

Harri Juhani Aaltonen, Raivo Aeg, Anne Eenpalu, Heiki Hepner, Helen Hääl, Juhani Jaeger, Friedrich Kaasik, Siim Valmar Kiisler, Kaspar Kokk, Aivar Kokk, Tõnis-Martin Kons, Tarmo Kruusimäe, Kaido Kukk, Viktoria Ladõnskaja-Kubits, Mihhail Lotman, Indrek Luberg, Mart Luik, Tõnis Lukas, Mart Maastik, Andres Metsoja, Marko Pomerants, Urmas Reinsalu, Sirle Rosenfeldt, Ann Räämet, Tiit Salvan, Sven Sester, Priit Sibul, Riina Solman, Raivo Tamm, Jan Trei, Kristjan Vanaselja, Marja-Liisa Veiser, Priit Värk


Aukohtu üheksale kohale kandideerivad:

Henrik Aavik, Katrin Heele Anderson, Priit Humal, Mari-Ann Kelam, Hanno Kirschfeldt, Kati Kuusk, Agu Laius, Margit Leerimaa, Pille Lill, Tarmo Linnas, Andres Luus, Kristina Märtin, Janek Raik, Birgit Remiküll, Jaan Vaiksaar, Avo Üprus


Revisjonikomisjoni viiele kohale kandideerivad:

Aare Arva, Riina Kitt, Madis Kübar, Andero Laur, Piret Maasik, Anne Nõgu