Teadaolevalt on erakond organiseerinud piirkondadest bussid suurkogule Tartus, et võimaldada transporti kaugemates piirkondades elavatele erakonna liikmetele.

"Kahjuks näitab tänane vahejuhtum Viljandi piirkonnas, et transpordivõimalus ei pruugi siiski olla kättesaadav kõikidele," tõdes Vanaselja mõttekaaslastele saadetud kirjas. "Nimelt informeeris erakonna eestseisuse liige ja sinna tagasi kandideeriv Harri Juhani Aaltonen, et tema ei võimalda piirkonna bussis suurkogule sõitu nn konkureerivale kandidaadile."

"Peame vajalikuks teid (parempoolseid -toim) juhtunust teavitada, kuna tegemist ei ole ühekordse juhtumiga," märkis Vanaselja. "Samas stiilis toimus suurkogu eel väljavalitud "sobivate" kandidaatide reklaamimine ja teiste arvamuse tsenseerimine Isamaa naiskogus." Loe rohkem siit!

"Selline käitumine meie erakonnas on lubamatu. Mõistagi teevad kõik osapooled kampaaniat, kuid erakonna ametlikud kanalid ja ressurss peavad olema ühtviisi avatud kõikidele kandidaatidele. Seejuures tuleb kinni pidada heast tavast ja elementaarsest viisakusest," leidis ta.

Vanaselja lubas, et kui mõnele erakonnaliikmele keeldutakse transporti Tartusse pakkumast, siis korraldab ta selle ise.