Terviseamet määras Aivar Kokale karantiininõuete rikkumise eest nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse alusel rahatrahvi saja trahviühiku ulatuses ehk 400 eurot.

"Menetlusalune isik oma süüd ei tunnistanud. Terviseamet hindas rikkumise tõsiseks, sest taolise käitumisega anti halba eeskuju teistele ning seati ohtu rahva üldine tervis ja isikud, kellega ta kokku puutus," kommenteeris terviseameti kommunikatsioonijuht Imre Kaas otsust.

Terviseamet tegi trahviotsuse 10. mail, ent Kokal oli võimalus otsust 9. juunini vaidlustada. Kokk seda siiski ei teinud ja nõnda jõustus trahviotsus juunis.

Jaanuari keskel nakatus koroonaga mitu Isamaa parlamendisaadikut, nende hulgas ka rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk. Kokk sattus uurimise alla kahtlusega, et ta osales lähikontaktsena 21. jaanuaril Jõgeva vallavolikogu istungil, olles teadlik, võib olla nakatunud.

Kokk ise pole süüd tunnistanud, väites, et ei teadnud 21. jaanuaril, et on lähikontaktne, kuna terviseamet polnud teda sellest teavitanud. Ajakirjanduses on mitmed allikad samas kinnitanud, et Kokk pidi selleks päevaks teadma, et võis olla teistele ohtlik.