"Vastusena riigikogu liikme Uno Kaskpeiti eilsele rassistlikule kommentaarile Bolti kullerite kohta otsustasime teha annetuse kaasavamat Eestit toetavale ühendusele SALK," kirjutas Villig täna oma Facebooki kontol.

"Mul on hea meel, et Bolti platvormil saavad tööd teha paljud erinevad ja Eestis elavad inimesed. Kavatseme sama suunda jätkata ka tulevikus iga mõnda ühiskonnagruppi või vähemust solvav väljaütlemine on selge märk sellest, et avatud ja salliv maailmavaade vajab tuge."

Villig jättis täpsustamata, kui suure annetuse Bolt SALKile tegi. Bolti pressiesindaja Kristiin Jets ütles hiljem Delfile, et täpset summat ei soovi ettevõte avaldada, kuid lisas, et annetatud summa on neljakohaline.

Ettevõtja reageeris EKRE fraktsiooni liikme Kaskpeiti hiljutisele sõnavõtule, milles viimane nimetas Bolti toidukullereid "neegriteks" ja kuulutas, et kui neil lastakse Eesti tüdrukutega edasi suhelda, võib Eesti rahvas tulevikus "tumedamaks muutuda".

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) nimetas Kaskpeiti väljaütlemist riigikogus solvavaks ja ütles, et taolised küsimused ei tohiks Eesti Vabariigi parlamendile kohased olla.

Uno Kaskpeit on endine piirivalveameti piiriosakonna ülem ja piirivalvekolledži direktor, Kotkaristi V klassi teenetemärgi kavaler, 2015. aastast EKRE liige ja riigikogulane.

Ta on lõpetanud Soome riigikaitse kõrgkoolis Eesti kaitseväe kõrgema juhtkonna erikursuse ja omab Tallinna ülikooli sotsiaalteaduste magistrikraadi organisatsiooni käitumise erialal.

Tarmo Jüristo juhitav Sihtasutus Liberaalne Kodanik (SALK) loodi eelmisel aastal pärast toonase valitsuskoalitsiooni algatatud abielureferendumit ja vastukaaluks konservatiivsetele kodanikuühendustele nagu SAPTK (Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks).

Jüristo sõnul on SALKi eesmärgiks edendada liberaalsuse teljel eneseväljendusvabadust ja sekulaarseid ehk ilmalikke väärtusi.

Jüristo ütles täna Delfile, et annetus tuli talle üllatusena, kuid tal on selle üle loomulikult hea meel.