„Me hoiatasime algusest peale kõrgendatud ootuste eest seoses selle tippkohtumisega. Aga nüüd võime öelda esmajärjekorras presidendi enda hinnangu põhjal, et see möödus pigem plussmärgi all,” ütles Peskov täna raadiojaama Ehho Moskvõ eetris, vahendab Interfax.

„See oli tulemuslik sellest vaatepunktist, et liidritel oli võimalik esitada otse oma seisukohad, enam või vähem aru saada, kus saab koostööd teha ja kus praegusel hetkel koostöö välja ei tule seoses vaadete kategoorilise lahknevusega,” lausus Peskov.

Peskov juhtis tähelepanu ühisdokumendi vastuvõtmisele läbirääkimiste tulemusel, mida saab samuti plussiga hinnata.

„Olgugi see väga lühike tekst, aga ikkagi ühisavaldus strateegilise stabiilsuse kohta, see on ilmselt just see, milles realiseerub meie kahe riigi eriline vastutus mitte ainult meie rahvaste, vaid ka, kui paatoslikult see ka ei kõlaks, kogu maailma ees. See toimus, tekst lepiti kokku töisel tasemel ja pärast toetasid seda täielikult kaks presidenti,” ütles Peskov.

Peskovi sõnul jäid erimeelsused alles Valgevene ja NATO rolli teemadel, aga pooled nõustusid, et olukorra reguleerimine Donbassis on võimalik ainult Minski kokkulepete elluviimise kaudu.

Mingit uue kohtumise plaani Peskovi sõnul praegu ei ole.