„Organiseerida kuupäevaks 15.07.2021 vähemalt 60% töötajate profülaktiliste pookimiste läbiviimine Vene Föderatsioonis registreerimise läbinud koroonaviiruse infektsiooni vaktsiini esimese komponendi või ühekomponendilise vaktsiiniga ja kuupäevaks 15.08.2021 teise komponendiga,” öeldakse dokumendis, vahendab Interfax.

Sundvaktsineerimisele kuuluvad kaubanduse, toitlustuse, ühistranspordi ja taksonduse, teenuste, hariduse, tervishoiu, sotsiaalkaitse ja sotsiaalteenuste, elamumajanduse ning energeetika valdkonna töötajad. Samuti vaktsineeritakse kohustuslikus korras kosmeetikasalongide, spaade, saunade, spordikomplekside, ujulate, finantsorganisatsioonide klienditeenuste, posti ning riigi- ja munitsipaalasutuste teeninduskeskuste töötajad.

Lisaks sellele peavad end vaktsineerida laskma need, kes töötavad kultuuri- ja haridusüritustel ning näitustel, puhke-, lõbustus- ja etendusüritustel, laste mängutubades, meelelahutuskeskustes ja laagrites, teatrites, kinodes ja kontserdisaalides ning massilistel spordiüritustel.