„Ma lihtsalt mõtlesin, et peatame selle ja püüame selle lõpetada. Ma ei suutnud midagi välja mõelda, mis ei oleks kohutavat etendust hullemaks teinud,” ütles Hill CNN-ile.

Muu hulgas keeldus Trump pressikonverentsil toetamast USA valitsuse hinnangut, et Venemaa sekkus USA 2016. aasta presidendivalimistesse.

Täna kohtub Putiniga USA uus president Joe Biden ja ühist pressikonverentsi selle kohtumise järel ei toimu. Riigipead annavad kumbki eraldi pressikonverentsi.

USA ametnike sõnul tahtis Venemaa ühist pressikonverentsi. USA oli aga selle vastu, sest ei tahetud anda Putinile sellist platvormi, nagu tal oli pärast kohtumist Trumpiga Helsingis. USA ametnike sõnul võeti arvesse Putini soovi esineda, nagu oleks ta USA presidendi vastu peale jäänud, ja taheti vältida avaliku vastasseisu olukorda.

Eraldi pressikonverentse soovitas ka grupp Venemaa-eksperte, kes kohtus Bideniga kuu alguses, teatasid informeeritud allikad.

„See ei ole võistlus, kes pressikonverentsil paremini hakkama saab või teisele piinlikkust valmistada püüab,” ütles Biden pühapäeval otsust selgitades.

Hill, kes meenutab Trumpi-Putini pressikonverentsi kui „üht neist hetkedest, mis oli riigi jaoks häbistav ja alandav”, ütles eile, et Bideni ja Putini eraldi pressikonverentsid on suurepärane mõte.