Soome ilmateenistuse teatel on tormi-iilid tugevnemas Kesk-Soome ja Savo maakondades. Tuule kiirus peaks kasvama üle 20 meetri sekundis, vahendab Yle Uutiset.

Seni tugevaim tuuleiil on mõõdetud kella 6 ajal Pohjanmaa rannikul Kaskinenis - üle 28 meetri sekundis.

Tugevad tuuleiilid tekitasid elektrikatkestusi juba eile.

Täna kehtib Soomes ilmateenistuse tuulehoiatus nii merel kui ka maal riigi keskosas. Tuul on puhanguline ja nii tugev, et võib tekitada ohtralt kahju. Lisaks elektrikatkestustele võib katkestusi olla ka telekommunikatsioonides.

Raudteesüsteemi rikke tõttu on peatunud rongiliiklus Tampere ja Pori vahel.

Tamperes Lielahtis on marutuul langetanud puid kontaktliini konstruktsioonidele. Raudtee on kahjustada saanud ka Harjavalta ja Nikkila vahel.

Satakunta päästeteenistusele andsid tööd teedele ja elektriliinidele kukkunud puud. Abi vajati ka veesõidukite kinnitamisel.

Raumas Kylmäpihlajas oli tuule kiirus vastu hommikut puhanguti maksimaalselt 25,5 meetrit sekundis ja Poris Tahkoluotos 23,3 meetrit sekundis.

Elektrivõrguettevõtted on valmistunud tormiks lisatööjõudu kaasates. Tuul võib parandustöid aeglustada, kui see ohtlikult tugevaks muutub.

Soome läänerannikul nõrgeneb tuul keskpäeval, aga riigi idaosas alles õhtul.

Ka Eesti ei jäänud tormist puutumata. Eile kell 7.35 käisid päästjad Türi vallas Retla külas eemaldamas teelt ja elektriliinidelt murdunud puud.

Kella 13 ajal oli Lääne-Harju vallas Merenuka külas kukkunud sõiduteele puu, mis sulges mõlemad sõidusuunad. Lohusalu vabatahtlikud päästjad eemaldasid ohtliku puu ja vabastasid tee enne kella kahte.