„Vaadake, selliseid otsuseid ei tee selles riigis president,” ütles Putin.

Vastuseks märkusele, et Navalnõi ei ole lihtsalt suvaline vang, ütles Putin: „Teda ei kohelda halvemini kui kedagi teist.”

Putin ütles, et USA väited, et küberrünnakute taga USA-s on Vene häkkerid või Venemaa valitsus ise, on farslikud, ja ta nõudis tõendeid, et venelased on nendega seotud.

„Meid süüdistatakse igasugustes asjades,” ütles Putin. „Valimistesse sekkumises, küberrünnakutes ja nii edasi. Ja mitte kordagi, mitte kordagi, mitte üks kord ei ole nad suvatsenud esitada mingeid tõendeid. Lihtsalt alusetud süüdistused.”

Putin kordas üleskutset, et USA ja Venemaa ühendaksid jõud küberkuritegevusega võitlemiseks. „Meil on suur lootus, et me suudame selle protsessi koos oma USA partneritega käima panna,” ütles Putin.

Kogu intervjuu aja kasutas Putin Kremli ajaproovile vastu pidanud strateegiat, mis seisneb kriitika tõrjumises, osutades Ameerika vigadele ja väites, et Lääne kriitika on silmakirjalik, sest iga riik, sealhulgas Venemaa ja USA, tegutseb iseenda huvides.

Küsimuse peale USA presidendi Joe Bideni kriitika kohta, et Venemaa on suurendanud ülemaailmset ebastabiilsust, süüdistas Putin USA-d sama tegemises Liibüas, Afganistanis ja Süürias. Putin ütles ka, et Venemaa ei suru riigi sees teisitimõtlemist maha rohkem kui USA oma välisagentide seadusega.

Putin viitas isegi sadade kahtlusaluste vahistamisele USA Kapitooliumi rahutuste ajal ja ühe märatseja surmale kui tõendile, et ka USA võtab oma kodanikke poliitiliste seisukohtade pärast sihikule.

„Meil on ütlus: ära vihasta peegli peale, kui oled kole,” ütles Putin. „Sellel pole mingit pistmist teiega isiklikult. Aga kui keegi süüdistab meid milleski, siis mida ma ütlen, on see, et miks te ei vaata ennast? Te näete peeglis iseendid, mitte meid.”

Putinilt küsiti, ka „kokkusattumuse” kohta, et viimastel aastatel on tapetud mitmeid teisi tema poliitilisi rivaale.

„Meil ei ole sellist kommet kedagi mõrvata,” ütles Putin, kui temalt küsiti, kes tema käskis Navalnõi tappa.

Küsimusele, mida ta arvab Bidenist, vastas Putin, et Biden on professionaal ja andis mõista, et võib temega koostööd teha.

„Ta on veetnud sisuliselt kogu oma täiskasvanuelu poliitikas,” ütles Putin.

Sooje sõnu leidis Putin USA eelmise presidendi Donald Trumpi kohta.

„Hr Trump on erakordne inimene, andekas inimene, muidu ei oleks ta USA presidendiks saanud,” ütles Putin. Ta on värvikas inimene.”

Samas rõhutas Putin ka vajadust ettearvatavuse ja stabiilsuse järele Venemaa suhetes USA-ga.

Kui räägiti Venemaa-vastastest süüdistustest muu hulgas USA valimistesse sekkumises ja küberrünnakutes, ütles Putin: „Ma imestan, et meid ei ole veel süüdistatud liikumises Black Lives Matter.”

Kui Putinilt küsiti, mida ta Black Lives Matterist arvab, vastas Putin: „Sellel on alust. Me oleme alati aafrikaameeriklaste võitlusse oma õiguste eest mõistmisega suhtunud.” Putin lisas aga, et ei kiida heaks liikumise mingisugust „ekstremistlikku” käitumist.

Oma oponentide ekstremistideks kuulutamist kommenteeris Putin nii: „Teie esitate seda teisitimõtlemise ja sallimatusena teisitimõtlemise vastu Venemaal. Meie näeme seda täiesti erinevalt.”

Seejärel väitis Putin, et umbes 500 USA Kapitooliumi rahutustes osalenut ja selle eest vahistatut on tagakiusatud poliitiliste vaadete pärast.

„Kas teie andsite käsu selle naise mõrvamiseks, kes läks kongressi ja kelle politseinik maha laskis?” küsis Putin, viidates ühele rahutustes osalenule Ashli Babbittile. „Kas te teate, et 450 isikut vahistati pärast kongressi sisenemist? Ja nad ei läinud sinna sülearvutit varastama. Nad läksid poliitiliste nõudmistega.”

Valgevene kohta kinnitas Putin, et tal polnud midagi ette teada sellest, et Valgevene president Aljaksandr Lukašenka vahistab opositsioonilise ajakirjaniku, sundides reisilennuki pettusega Minskis hädamaanduma.

Küsimusele Vene vägede liikumise kohta Ukraina piiri lähedal, mis tekitas hirmu võimaliku sissetungi ees, vastas Putin, öeldes, et Venemaa korraldab õppusi oma territooriumil.

Putini sõnul peab NATO pidevalt õppusi Venemaa piiri ääres ja ta viitas USA õppustele Alaskas, mis on tema sõnul Venemaa territooriumi lähedal.

„Kujutage ette, kui meie saadaksime oma väed teie piiride vahetusse lähedusse. Mis oleks teie vastus?” küsis Putin.