Probleemi keskmes on osakonna juhataja Aadu Simisker, kes pöördujate sõnul karjub, solvab, ähvardab ja valetab ning näib seda kõike nautivat. Haiglajuht Urmas Sule ütles Delfile, et peab Aadu Simiskerist kui spetsialistist lugu, ent ta polnud nõus konflikti lähemalt kommenteerima: "Töö korrastamise protsess on käimas." Ka Simisker ise viitas haiglas juba tegutsevale töögrupile, kes otsivat olukorrale lahendust: "Kuna töögrupp teeb alles tööd, siis pole mul õige kommenteerida."

Kuigi töögrupp on juba mitu nädalat inimestega vestelnud, tuli radioloogiateenistuse töötajate eilne pöördumine haigla nõukogule üllatusena. "Ei, ei olnud teadlik," vastas haigla nõukogu esimees ja Pärnu linnapea Romek Kosenkranius Delfi küsimusele sellest, kas nad olid ka enne pöördumist probleemiga kursis.

"Kogu nõukogu sai sellest probleemist teada eilse kirjaga," ütles Kosenkranius ja märkis, et varasemalt pole seda teemat kordagi nõukogu liikmeteni jõudnud. "Suhtleme järgmise nädala alguses juhatuse esimehega ja lepime kokku tegevuskava probleemi lahendamiseks," ütles nõukogu esimees.