Hispaanias lahvatasid meeleavaldused, kui ookeani põhjast leiti kuueaastase lapse surnukeha. Kahtlustuste kohaselt mõrvas isa tütre ja heitis ta ankru küljes üle parda.

Arvatava tapja Tomás Gimeno ühe-aastane tütar Anna ja ta ise on jätkuvalt kadunud ning päästjad otsivad neid taga. Gimeno ei toonud aprilli lõpus lapsi emale tagasi, kellega neil oli kokku lepitud jagatud hooldeõigus.

Hispaania päevaleht El País kirjutab, et merest leitud surnukeha kuulub kuueaastasele Oliviale. Pere oli elanud Tenerifel. Saarel toimus raekoja ja teiste ametihoonete ees eile minutiline leinaseisak ja koduvägivalla vastane protest.
Koduvägivalla vastane ja tüdrukute mälestuseks korraldatud üritus eile Tenerifel.

Juhtum on mõjunud Hispaanias šokina ja tekitanud suur avalikku pahameelt. „Ma ei suuda väikeste Anna ja Olivia ema valu ettegi kujutada," teatas Hispaania peaminister Pedro Sanchez eile.

Kuueaastase tüdruku surnukeha leiti neljapäeva pärastlõunal 1000 meetri sügavuselt spordikoti seest, mille külge oli seotud ankur. Sündmuskoha lähedal triivis Gimeno paat, mille pardal polnud kedagi. Lähedalt leiti veel üks tühi spordikott.

Võimud olid sel nädalal alustanud isa ja tütarde otsinguid, kui leidsid merest Gimeno isiklikke esemeid.

Laste ema Beatriz Zimmerman oli võimudele öelnud, et endine abikaasa oli talle pärast tütarde enda juurde helistanud ja ähvardanud, et Zimmerman ei näe tüdrukuid enam kunagi.

Hispaania võimud hakkasid soolist vägivalda registreerima aastal 2003. Sellest ajast peale on koduvägivallas elu kaotanud 1095 naist ja 39 last.

Alates 9. maist, mil riigis lõppes pandeemia tõttu kehtestatud eriolukord, on endised või praegused elukaaslased mõrvanud kümme naist. Ekspertide sõnul võib kasvu taga näha põhjust, et naised üritasid reeglite lõdvenedes vägivalla eest põgeneda.