Meil ​​on hea kahepoolne dialoog, ütles Sanna Marin teleintervjuus Eesti-Soome suhete kohta. Tema sõnul tõukub Kaja Kallase avalik kiri osaliselt Eesti sisepoliitikast, on mõeldud näitamaks Eesti kodanikele, et valitsus on aktiivne, töö käib.

Marin ütles, et saab Eesti olukorrast aru, kuid Soome peab ikkagi otsuseid langetama oma vaatenurgast. Muidugi mõjutab piiriliiklust naaberriikide haigusolukord, ja kahjuks on sel kevadel Eestis olnud koroonasituatsioon väga keeruline, üks halvemaid Euroopas ja maailmas, ütles Marin.

Marini sõnul on Soome oma piiripoliitika olnud range, tagamaks Soomes head seisu viiruse vastu võitlemisel.

"Eriti suvel tahame tagada, et haigusolukord ei halveneks, sest tahame Soomes piirangud kaotada. Tuleb jälgida, et reisijate arv ei muutuks liiga kiiresti liiga suureks," ütles Marin.

Peaminister Kaja Kallas saatis seoses reisipiirangutega avaliku kirja Soome peaminister Sanna Marinile.

"Hea Sanna, palun leiame koos sellise viisi, kus Soomes töötavad Eesti inimesed saaksid koju oma peret vaatama tulla. Lennukiga lendamine aitab vaid jõukamaid ja väheseid – Tallinna ja Helsingi vahel lendavatele liinilendudele mahub 100 korda vähem inimesi kui laevadele. Usun, et oled minuga ühel nõul selles, et teisel kaldal elava pere nägemise sagedus ei tohi sõltuda rahakoti paksusest, aga praegu kipub see niimoodi olema. Lisaks ei lähe lennutranspordi eelistamine mitte kuidagi kokku keskkonna hoidmise ega rohepöördega," kirjutas Kallas.