Investeerimisvõimalusi on palju erinevaid, mistõttu võib tihtilugu tekkida küsimus – kuidas ja millest alustada? Üks võimalus enda raha tulusalt kasvatada on Kreditex Ühisraha investeerimisportaalis.

Kreditex Ühisraha investeerimisplatvorm

Investeerimine on üha levinum alternatiiv klassikalisele säästmisele ja ühtlasi peetakse seda ka üheks kõige kindlamaks viisiks pikaajalise stabiilse sissetuleku tekitamiseks. Kreditex Ühisraha platvorm on kohalik investeerimiskeskkond, kus nii algajad kui loomulikult ka juba kogenumad investorid saavad paigutada enda vaba raha teiste eraisikute või ettevõtete laenudesse.

Võimalusi investeerimiseks on kokku kolm: väikelaenudesse, kinnisvaralaenudesse ning lisaks veel järelturg.

Küllaltki levinud on ka arvamus, et investeerimisega alustamiseks on vaja suuremat rahasummat. Kreditex Ühisraha tegevjuhi Jekaterina Rozenštrauchi sõnul ei ole see ilmtingimata oluline.
Selge on see, et mida suurem summa panustatakse, seda parem tootlikkus on tagatud. Siinkohal tasub aga meeles pidada, et investeerimine on reeglina pikaajaline tegevus, mistõttu suurim tootlikkus tuleb just pikema perioodi vältel. “Tegelikult võib täiesti vabalt alustada ka paarikümnest eurost,” toonitab Rozenštrauch.

Kas riskid on maandatud?

Järgmine asi on risk, mis tihti jututeemaks tuleb. Tõsi, investeerimisega kaasnevad riskid – mõnega madalamad, mõnega kõrgemad. Just seetõttu on hea teada, et Kreditex Ühisraha investeeringud on kõik tagatud – investeeringutel väikelaenudesse on 100%-line tagasiostugarantii ja investeeringud kinnisvaralaenudesse on tagatud hüpoteekidega.

Tagasiostugarantii investeerimisel väikelaenudesse – mis see endast kujutab? Tagasiostugarantiiga makstakse investorile laenusaaja lepingu ülesütlemisel 100% investeeritud raha tagasi. Rozenštrauchi sõnul on eesmärk vähendada investorite riske ja tagada suurem kindlustunne.

Investeerimisel kinnisvaralaenudesse võib tekkida küsimus: kas isik või ettevõte, kes laenu taotleb, on üldsegi maksevõimeline? Jekaterina Rozenštrauch räägib, et Kreditex Ühisraha portaali jõuavad ainult sellised investeerimisvõimalused, millele on tehtud põhjalik eelkontroll ning sealjuures hinnatakse ka laenusaaja krediidivõimekust. Kinnisvaralaenud on tagatud hüpoteegiga. “Me kontrollime väga hoolikalt ja detailselt, kelle laenutaotluse me aktsepteerime ja portaali üles paneme. Numbriliselt jõuab sinna umbes 15% taotlustest. See tähendab, et ligi 85% taotlustest lükatakse tagasi. Sellega tagame me investoritele kindlustunde, et nende investeering on turvaline,” selgitas Rozenštrauch.

Investeerimist ei tohiks karta. Pigem võiks seda vaadata kui head võimalust enda sissetulekut pikema ajaperioodi jooksul suurendada.

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige meie spetsialistidega.

Jaga
Kommentaarid